Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Het begin van het einde

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Gökhan Erem en Alexander Sassen van Elsloo

Auteur:

Sassen van Elsloo en Erem hebben tijdens hun samenwerking in de brokerwereld voor hedgefunds deze unieke combinatie van FA en TA als handelsmerk gevoerd. Met deze invalshoek bestuderen zij redenen en oorzakelijke verbanden, met hun eigen specialismen. Voor meer info over Sassen van Elsloo: klik hier.Voor meer info over Ere...

Recente artikelen van Gökhan Erem en Alexander Sassen van Elsloo

  1. Uit het goede hout gesneden
  2. Het begin van het einde
  3. Beleggen in bling

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. bearbell 12 april 2011 13:36
    Dank voor deze dubbelbijdrage.

    Gökhan schrijft: "De terugval van vandaag is een eerste opzet tot corrigeren, hetgeen in de koersvorming van andere valutaparen al meer duidelijkheid krijgt."

    Maar sinds 9 uur vanochtend (dus nog vóór publicatie van deze dubbelbijdrage) zien we alweer een opleving van bijna 1 dollarcent tot bijna de jaartop van 8 april. Komt die correctie nog wel?

  2. @iPlof 12 april 2011 15:00
    Dat hoge rente voor de zwakke landen een nadeel is snap ik wel, maar dat een hogere rente nodig is om Duitse economie af te koelen is onzin volgens mij. Prijsstijgingen komen gewoon door hogere grondstof, energie en voedselprijzen. Van een oververhitte economische vraag in Duitsland die moet worden beteugeld is geen sprake. Consumentenprijzen liggen in Duistland bijv nog zeer laag door de moordeende concurrentie om de voorzichtige consument.
  3. [verwijderd] 12 april 2011 15:08
    De reis naar het zuiden wordt dus in gang gezet nadat de 1,48 - 1,50 bereikt wordt.

    Blijven we eerst even kamperen op de Noordpool of zakken we snel af naar Denemarken, Duitsland of misschien wel Italië ?

    Met andere woorden: Wanneer gaat de tweespalt in de EU effect hebben op de EURO koers ?
  4. [verwijderd] 13 april 2011 07:21
    De problemen van de Amerikanen zijn niet kleiner dan die van Europa. Op dit moment wordt 80% van de Amerikaanse Treasury bonds opgekocht door de Centrale Bank, logisch dat de rente daarop laag blijft. De Centrale Bank bezit er nu zo'n 2500 miljard dollar aan Treasury Bonds, en dat loopt hard op. De vraag is niet of Amerika wil stoppen met de vorm van financiering, de vraag is of ze wel kan stoppen. Het pensioen systeeem in Amerika heeft en tekort van 3000 miljard dollar. Ook zijn er in Amerika grote verschillen tussen de staten, misschien wel groter dan in Europa. California is al een tijdje failliet bijvoorbeeld. Het probleem Ierland/Portugal/Griekenland is groot, maar vergeleken bij dit alles niet zo. Vergeet niet dat de omvang van de economie van Europa groter is dan die van Amerika
  5. [verwijderd] 13 april 2011 08:19
    Mooi en duidelijk verwoord.....complimenten!

    Trichet heeft geen verdere hints gegeven voor een vervolg van renteverhogingen, hij zal het hier wel bij laten, de rest is voor zijn opvolger. Het heeft sowieso geen nut.
    In een meer gesloten economie werkt het rentewapen tegen inflatie maar in een open mondiale economie kan het rentewapen in de kast worden opgeborgen.
    De stijgende inflatie is een importproduct geworden en daar kan een hogere rente niets aan veranderen.
    Wat er nu gebeurd is uitermate negatief voor de PIGS (je gaf het al aan), Trichet begrijpt er niets meer van.

  6. [verwijderd] 13 april 2011 09:21
    Ik vraag me wel af of die 1.25% wel wat uitmaakt voor de PIGs. De opperheersers van die landen (en waarschijnlijk de belastingslaven ook) betalen toch al zo'n 10%. Wat maakt die 1.25% dan voor hun uit?
    Ik neem aan dat ze toch al niet meer kunnen lenen tegen het rentetarief van het valse munters monopolie.
  7. [verwijderd] 14 april 2011 15:07
    quote:

    handyman6 schreef op 13 april 2011 10:39:

    we moeten juist blij met die PIIGS zijn,enne:dat zijn onze banken /regeringen ook best wel!H6
    Ik hoop dat je bedoelt blij zijn tav de ontwikkeling van de waarde van de euro en dus onze exportpositie... Verder ben ik nl. helemaal niet blij met de PIIGS...
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.