Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

De winnaar: UPC,
Newconomy en Antonov

"Privé heb ik kleine posities in KPN en Libertel. Van die fondsen hoop ik natuurlijk dat ze binnenkort flink herstel laten zien." Aan het woord is Johan Tjeerdsma uit Gorredijk, de winnaar van het IEX.nl-Beursspel over de maand januari. Hij meldde zijn portefeuille Sunny Boy aan op 9 november en wist deze op te voeren tot een winst van 130%.

"Eerlijk gezegd heb ik de kunst afgekeken bij eerdere winnaars. Het zijn met name de pennystocks die het meeste rendement opleveren, zeker als de handel daarin gepaard gaat met flinke volumes. Dit is voor mij niet nieuw, want door mijn werk bij de Frieslandbank ben ik natuurlijk op de hoogte van de markt."

"Zoals gezegd, beleg ik zelf ook, maar van de pennystocks blijf ik af. In het beursspel zat ik in AND, Versatel, UPC, Newconomy en Antonov. Die posities probeerde ik elke dag te sluiten, maar als dat niet lukte, nam ik zo vroeg mogelijk mijn verlies." In deze strategie zat de sleutel tot succes. De nummers twee en drie, aan het begin van de maand nog geduchte concurrenten, namen hun verlies te laat en lieten posities overnacht doorlopen.

Hoofdprijzen
Tjeerdsma heeft geen last ondervonden van het beperkte aantal toegestane transacties. "De truc was juist om die zo goed mogelijk te benutten." Daar is hij bijzonder goed in geslaagd, want bij het sluiten van de beurs op de laatste handelsdag van de maand heeft hij nummer twee, BPC (+88%) en nummer drie, The sky is (+55,25%) ver achter zich gelaten.

Nu hij, door de aangepaste regels, een halfjaar geen kans maakt op één van de vijf hoofdprijzen, denkt Tjeerdsma erover een competitie bij zijn werkgever te beginnen. Wellicht zien we hem met zijn collega’s terug in een eigen competitie in het Beursspel.

N.B.: Als u suggesties heeft voor aanpassingen van het IEX.nl-Beursspel (andere competities, regelwijzigingen, et cetera), kunt u die sturen naar: beursspel@iex.nl.

Een overzicht van alle prijswinnaars in januari:

  Rendement portefeulle naam lid alias
1 130,03 Sunny Boy Sunny Boy
2 88,01 BPC Brani
3 55,25 The sky is DrsH
4 53,38 Real Pennies piver
5 50,78 Happy New Year Arne.Herrebrugh
6 44,43 Burga beursbengels
7 43,93 DennisH hauser_0
8 41,68 iomega paatje
9 39,50 wuppy4 wuppy
10 37,20 roto 91600 aniol
11 34,26 Veldkat Veldkat
12 32,19 beurskraker virginia
13 30,10 MoreDay More-M
14 28,61 alg miegiel
15 27,64 rosebud Marian
16 27,21 Gok-portefeuille PeAd
17 26,71 Nick L. My porto
18 26,68 Uitblinker Wirken
19 26,03 hc Coumans
20 24,05 JoHannes JoHanus88



Rutger Derksen is marktredacteur van IEX.nl. Op moment van publicatie had Derksen geen positie in de genoemde aandelen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op derksen@iex.nl

Rutger Derksen is marktredacteur van IEX.nl. Op moment van publicatie had Derksen geen positie in de genoemde aandelen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Rutger Derksen

Auteur:

Rutger Derksen is marktredacteur van IEX.nl.

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.