Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Bitcoin op ramkoers met weerstand

TA: Bitcoin op ramkoers met weerstand

Na een snelle spurt van 35%, gaat de bitcoin het gevecht aan met een zware technische barrière uit 2019.

Aan het begin van de zomer heeft de bitcoin een langgerekte driehoek aan de bovenkant verlaten. Hiermee is een meerjarige dalende toppenlijn opwaarts gebroken.

Na een snelle spurt van ruim 35% ligt Bitcoin nu op ramkoers met de horde van $13.823,55, waar zich de top van 28 juni 2019 bevindt. In mijn blog van eind juli had ik al aangegeven dat hier een zware barrière ligt.

Aanloop richting horde

Ik sluit dan ook niet uit dat hier winstnemingen kunnen optreden, na de flinke run vanaf het low van circa 10.000 medio september. Met een terugval kan een aanloop genomen worden, om over deze horde te springen.

Volgens mijn IEX-collega en cryptokenner Madelon Vos is het einde van de run omhoog nog niet in zicht. Zij berekent, op basis van de langgerekte driehoek, een koersdoel rond $26.000.

Ik sluit dit niet uit, maar zie wel enkele tussenliggende hordes. Na de barrière rond $13.823,55 kent bitcoin ook nog het all-time high rond $19.021,97.

Vandaag bekijk ik bitcoin en ethereum. Ik begin met een technische beoordeling van de Midkap-index.

Midkap index laat de uptrend achter zich

Nu de AMX-index de stijgende trend heeft gebroken, oogt het technisch beeld minder sterk. We verwachten een test van de steun van 777,77 punten (de bodem van 25 september).

De weerstand ligt op 855,51 punten (de top van 12 oktober).

Wees alert, want een doorbraak en slotstand onder de steun genereert een nieuwe verzwakking. Dit is de opmaat voor een verdere koersdaling.

Na een doorbraak onder de steun van 777,77 punten wordt 753,63 het volgende neerwaartse koersdoel.Bitcoin test weerstand

Bitcoin (USD) is in de laatste correctie opgevangen door de bovenkant van de langgerekte driehoek. Door deze hogere bodem blijft het technische beeld voor de lange termijn positief.

Zoals gezegd is het potentieel thans beperkt, nu de eerste zware technische weerstandsbarrière rond $13.823,55 (de top van 28 juni 2019) is genaderd. Een doorbraak van de laatste koerstop is nodig om verder opwaarts potentieel te bevestigen.

Na een uitbraak boven de horde van $13.823,55 wordt $19.021,97 het volgende opwaartse koersdoel.

De steun vinden we op $9.862,17 (de bodem van 11 september).Ethereum vormt hogere bodem

Het cryptovalutapaar ETH/USD heeft in de recente daling een potentiële hogere bodem gevormd boven het niveau van voorgaande toppen.

Zolang de koers boven deze voormalige toppen weet te blijven, blijft het technische plaatje redelijk positief. Er is ruimte richting $804,63 (de top van 4 mei 2018). De steun bevindt zich op $290,00 (de bodem van 10 februari).

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 27 nov TA: Uitbraak Dow Jones 218
 2. 26 nov TA: Drie driehoeken 165
 3. 25 nov TA: Beleggers stampen bodem aan 162

Reacties

384 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 8 fred optie 28 oktober 2020 08:52
  en dan zegt iedereen oh p/e van 25 dan wil ik ayden wel weer... totdat het er staat!!!dan hoeft niemand het meer. en dan zegt men ...hoe had je dat ooit kunnen kopen op die prijzen... iedereen wist toch dat de beurs 1 grote bubble was? dan maken ze een filmpje van de beurs... voor het nieuws!!! en toevoellig sta ik daar.. de verslaggever vraagt...."wat denk u ?? is de bodem bereikt?" nou meneer de bodem is nul het kan nog wel lager... daarna knippen ze dat maar uit het nieuws!! waar gebeurd verhaal overigens!!!!nos nieuws!!!
 2. Silk 28 oktober 2020 08:52
  quote:

  an12 schreef op 28 oktober 2020 08:44:


  De beurzen zijn heel onrustig en dan schrijft Tostrams een stuk over bitcoins?  Zijn stukjes over de beurs zijn meestal een terugblik over wat er de dag ervoor gebeurde. Op maandag was het relatieve rust, ja klopt tweede helft van de vorige week was het relatief rustig.
 3. forum rang 6 pwijsneus 28 oktober 2020 09:20
  quote:

  fred optie schreef op 28 oktober 2020 08:52:


  en dan zegt iedereen oh p/e van 25 dan wil ik ayden wel weer... totdat het er staat!!!dan hoeft niemand het meer. en dan zegt men ...hoe had je dat ooit kunnen kopen op die prijzen... iedereen wist toch dat de beurs 1 grote bubble was? dan maken ze een filmpje van de beurs... voor het nieuws!!! en toevoellig sta ik daar.. de verslaggever vraagt...."wat denk u ?? is de bodem bereikt?" nou meneer de bodem is nul het kan nog wel lager... daarna knippen ze dat maar uit het nieuws!! waar gebeurd verhaal overigens!!!!nos nieuws!!!


  Somebody's holding the bag...
384 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare