Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Toppenlijn onder druk

TA: Toppenlijn onder druk

De Nederlandse beurs beweegt al bijna drie maanden in een correctieve fase, nadat de herstelbeweging van medio maart werd afgebroken. De toppen en bodems lopen echter ver in elkaar over, wat aangeeft dat er van serieuze verkoopdruk geen sprake is.

De AEX-index is al meerdere keren afgeketst op de dalende lijn die loopt over de toppen vanaf medio juli. Ook nu staat deze dalende weerstandslijn weer onder druk.

Het technisch beeld klaart pas wat op wanneer de correctieve fase wordt afgebroken. Dan kan er een herstel plaatsvinden richting weerstand 589,40 punten.

CAC 40-index blijft neutraal

De Franse beurs is net als de AEX-index sinds juni niet meer veel opgeschoten. De CAC 40-index beweegt de laatste maanden per saldo zijwaarts binnen een neutrale bandbreedte tussen steun 4.691 en weerstand 5.213 punten.

Recent heeft de Franse index de onderkant van deze bandbreedte weer getest. Vanaf dit niveau kan er nu een nieuw herstel plaatsvinden. Pas na een doorbraak door de weerstand klaart het technisch beeld verder op.

Adempauze voor DAX-index

De Duitse beurs heeft het herstel vanaf maart het langst kunnen voortzetten, maar is de laatste weken ook stilgevallen. De DAX-index beweegt in een wat smallere zijwaartse bandbreedte boven steun 12.253 punten.

Zolang dit steunniveau intact is, blijft het technisch beeld redelijk positief. Indien de Duitse beurs door de weerstand weet te breken, zal het beeld verder opklaren en kan de all-time high van begin dit jaar weer worden opgezocht.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 07:30 TA: Techsector kraakt 147
 2. 28 okt TA: Bitcoin op ramkoers met weerstand 383
 3. 27 okt TA: Wall Street houdt adem in 199

Reacties

267 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 8 Valse beer 1 oktober 2020 08:23
  Royce bedankt.Volgens mij zitten we in een tradingrange 545/560 met af en toe een uitschieter naar 535/568.Overigens onbegrijpelijk.Ben benieuwd hoe lang centrale banken en overheden dit jongleren nog vol houden.Eerst vertrouwde ik de cijfers van China niet nu nergens meer van.
 2. Delange1971 1 oktober 2020 08:41
  quote:

  Valse beer schreef op 1 oktober 2020 08:23:


  Royce bedankt.Volgens mij zitten we in een tradingrange 545/560 met af en toe een uitschieter naar 535/568.Overigens onbegrijpelijk.Ben benieuwd hoe lang centrale banken en overheden dit jongleren nog vol houden.Eerst vertrouwde ik de cijfers van China niet nu nergens meer van.


  China is echt niet te vertrouwen, spreek wel eens iemand maar Petrochemie en dan voornamelijk etheen is in China is nog lang niet op niveau van vorig jaar.
 3. forum rang 8 Valse beer 1 oktober 2020 09:14
  quote:

  Ger1948 schreef op 1 oktober 2020 09:07:


  Beurzen blijven overeind op basis van verwachte financiële steun, keer op keer, maar ooit zullen de geldpersen toch worden stilgezet en zal de zieke patiënt het zelf moeten doen.
  Fed is al in paniek ,kopen alle troep op in junkbonds om de rente maar laag te houden stapelgek
267 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare