Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Hoe kleiner hoe beter?

TA: Hoe kleiner hoe beter?

De Nederlandse beurs weet per saldo nog altijd niet ver van zijn plaats te komen. Sinds eind juli beweegt de AEX-index in een correctieve fase waarbij toppen en bodems steeds iets lager komen liggen, maar serieuze verkoopdruk ontbreekt.

De index lijkt nieuwe impulsen nodig te hebben om door de dalende toppenlijn te breken en de consolidatiefase te verlaten. Het laatste topje vormt nu rond 560 punten de eerste tussenliggende weerstand. Hier komt de index ook de dalende toppenlijn tegen.

Wanneer de correctieve fase wordt verlaten, kan in eerste instantie een herstel plaatsvinden richting de weerstand rond 589,40 punten.

Ik bekijk vandaag ook de technische plaatjes van de Midkapindex en de Small caps-index. Wat opvalt is dat de kleintjes momenteel beter presteren dan de Amsterdamse zwaargewichten.

AMX-index blijft op koers

De Amsterdamse Midkapindex (AMX-index) ligt er technisch bezien nog goed bij. Het patroon van hogere toppen en bodems is nog intact, al ontbreekt momenteel de overtuiging.

De laatste weken is de index niet meer ver van zijn plaats gekomen en zien we een stabilisatiefase rond de oude top van begin juni. Zolang de uptrend echter intact is, sluiten we een grotere stijging richting koersdoel 875 punten niet uit.

Voorbeelden van sterke bedrijven in de AMX-index zijn Aalberts, Corbion en PostNL.

Small caps nog het sterkst

De Nederlandse Small caps-index, de ASCX-index, laat een mooie opgaande trend zien. Toppen en bodems worden steeds op hogere niveaus gevormd, wat duidt op een gezonde trend.

De huidige adempauze vindt plaats op de oude top van juni. De index van de kleinere bedrijven laat hiermee qua prestatie zijn grotere broers achter zich. Zolang de koers boven de 900 punten beweegt, blijven we opwaarts kijken. Een duidelijk slot onder deze steun zal het beeld wel doen verzwakken.

In de ASCX-index zijn onder andere Accell, Ordina en Sif Holding verantwoordelijk voor het sterke koersverloop.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 07:30 TA: Indicatoren koelen af 102
 2. 21 okt TA: Hoofd & schouders bij Philips 209
 3. 20 okt TA: Crisis biedt kansen 97

Reacties

152 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 PietKeizer 24 september 2020 09:19
  quote:

  Ni! schreef op 24 september 2020 08:06:


  Mogge... Quizzzzzvraag voor de chart kijkers: wat valt op in bijgevoegd plaatje..?
  nou Ni!, ik heb nu ff geen tijd om er heel goed naar te kijken maar t eerste wat me opvalt is die reeks tijden vd dag onderin/ dus horizonal axis. de eerste ingeving is, klopt dat allemaal wel. op t 1e gezicht niet.
152 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare