Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
TA: Lichte technische hapering

TA: Lichte technische hapering

Met de jaarrecords in zicht worden beurzen gevoelig voor tegenvallers. Technisch beginnen de indices iets te haperen. De publicatie van een zwakke inkoopmanagersindex voor de Duitse industrie was maandag een domper voor Europese beleggers.

De zwakke Duitse PMI-cijfers zorgden aan het begin van deze beursweek voor fronsende beleggers. De stand van 41,4 was ten eerste veel slechter dan verwacht (44,0), maar signaleerde bovendien stevige krimp (want onder 50).

Angst voor recessie

Beleggers vrezen dat de economie van onze oosterburen in een recessie belandt. Ook de dienstensector in Duitsland was slechter dan verwacht (52,5 vs 54,3).  Economen constateren dat, binnen de eurozone, Duitsland op dit moment het zwakste jongetje van de klas is.

Als het in Duitsland regent dan worden wij ook nat, is de veronderstelling van veel beleggers. De AEX doet dan ook een stapje terug.

Ook in Frankrijk een zwakke inkoopmanagersindex voor de industrie en dienstensector, hoewel nog net boven de 50, dus nog nipte groei.

Vandaag bekijk ik de beursindices van Duitsland, Frankrijk en onze eigen AEX.

Nederlandse beurs neemt wat gas terug

Een lichte verzwakking treedt op, nadat de AEX-index maandag terugzakte onder het niveau van de meest recente toppen. Vooralsnog weet de koers zich binnen de stijgende trend te handhaven en kunnen we opwaarts blijven kijken.

De steun en het vangnet handhaven we op 534,49 (bodem van 3 juni). Weerstand ligt op 586,32 (gevormd op 25 juli), en dat is tevens het hoogste punt van de afgelopen 18 jaar (sinds 2001).

Duitse beurs draait omlaag

De DAX index in Frankfurt breekt zowel de stijgende trend als de laatste koersbodem. Dat levert een technische verzwakking op en signaleert toenemende verkoopdruk.

De doorbraak en slotstand van de DAX index onder de oude steun maken neerwaarts ruimte vrij voor verdere koersdaling richting steun 11.551,99 (bodem van 26 augustus). Weerstand is gevormd op 12.656,05 (top van 4 juli).

Franse beurs blijft binnen uptrend ondanks terugval

Maandag zakte de koers van de CAC40 index terug onder de voormalige toppen. Technisch verliest de CAC40 index iets aan kracht, maar de uptrend is intact. We verwachten steun op 5.587,74 (bodem van 17 september). Weerstand ligt rond 6.168,15 (gevormd op 1 juni 2007).

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Analistenteam. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Royce Tostrams

Analyse door:

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. Volkswagen zoekt een bodem
  2. AEX zoekt z'n weg omhoog
  3. Duitse beurs daagt all-time high uit

Reacties

108 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 24 september 2019 08:18
    Terwijl de Europese (Macro) Cijfers met de Dag slechter vallen..

    Stelt Royce T. alias: dé Iraakse Minister van Informatie Mohammed Saeed Al-Sahaf..

    De Beleggers gerust vanaf het dak van zijn Technische Analyse-ministerie..

    ..

    "Slechts een lichte technische hapering!!"..


    (extra) toegevoegd:

    De Beleggers kunnen gewoon op 2 oren slapen..;))
  2. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 24 september 2019 08:47
    Draghi zegt trouwens..

    Dat de kritiek van oa. Klaas Knot en Jens Weidmann op zijn beleid..

    Het effect daarvan negatief kan beïnvloeden..

    Laffe Italiaans Viervoeter..;))

    toegevoegd:

    Zich zelf alvast indekkend voor de "fantastische tijd" die komen gaat..

  3. forum rang 6 shortie 24 september 2019 09:47
    AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag licht hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine winsten. Uitspraken van de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin, die stelde dat de handelsgesprekken met China begin oktober zullen worden hervat, zorgden voor enig optimisme bij beleggers.

    Keep dreaming….
  4. Henk Snaph 24 september 2019 10:11
    quote:

    shortie schreef op 24 september 2019 09:47:

    AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag licht hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine winsten. Uitspraken van de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin, die stelde dat de handelsgesprekken met China begin oktober zullen worden hervat, zorgden voor enig optimisme bij beleggers.

    Keep dreaming….
    Men moet toch iets schrijven, ook al weet iedereen dat dit onzin is. Men kan niets anders meer met geld.
  5. forum rang 6 shortie 24 september 2019 11:41
    Het zal uiteindelijk richting begin oktober wel weer iets oplopen en dan krijgen we daar wederom een deceptie op de handelsbesprekingen die weer op niets zijn uitgelopen. Acht de kans groot dat we ergens begin oktober een top zetten, als die er niets nu wellicht al staat, die we vervolgens tot en met het einde van het jaar niet meer gaan zien.....
    Just my thoughts….
108 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.