Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Beurzen laten kopje hangen

TA: Beurzen laten kopje hangen

De aandelenbeurzen staan technisch onder druk nu Iran twee olietankers heeft geënterd in de Perzische Golf. Beleggers worden nerveus.

Verder moeten beleggers kwartaalcijfers van grote bedrijven verwerken, komt er een ECB-rentebesluit en worden inkoopmanagersindices gepubliceerd.Dit alles bij elkaar resulteert erin dat beurzen afwachtend zijn het kopje laten hangen.

AEX ketst af

Afgelopen vrijdag bereikte de AEX het hoogste punt van het jaar rond 575,97. De AEX index heeft de opwaartse trend gebroken, het ontbreekt nu aan echte kracht. Technisch is de AEX index afgeketst op stevige barrière rond 576,90 (gevormd op 27 juli 2018). Een koopsignaal treedt pas op indien de AEX index boven deze horde weet te breken. Dan mag men verdere koersstijging verwachten, richting 600-609. De steun bevindt zich rond 538,70 (bodem van 25 maart).

Bij de DAX index stroomt de kracht eruit

De recente koersdip bracht de DAX index weer terug onder de voorgaande toppen. Door deze terugkeer van de koers binnen de voormalige vlakke range verzwakt het technische beeld wat. Deze zogeheten 'false move' lijkt de eerdere verbetering te neutraliseren. We verwachten een consolidatie boven steun 11.620,64 (bodem van 3 juni). Weerstand ligt rond 12.656,05 (top van 4 juli).

Het Europese beursgemiddelde verliest kracht

Het Europese beursgemiddelde (Euro Stoxx 50 index) geeft technische zwakte aan, nu een mogelijke lagere koerspiek wordt gevormd. Dit signaleert verkoopdruk. Eerder werd ook de stijgende trend al neerwaarts gebroken. Bij een slotstand onder steun 3.424,68 (bodem van 27 juni) zou het technische plaatje verder verpieteren. Weerstand voor de Euro Stoxx 50 index ligt op 3.596,20 (gevormd op 18 mei 2018).


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
80 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
BenR
0
NU nog ff niet :)
Alles nog onder controle..
DAX even terug naar 12260.. slot van vrijdag..

opa
0
Zelfs dat hoogspel in Iran en dat brexis gedoe telt niet meer. Zelfs als die flapdrol in de USA stom ligt te lullen heeft dat geen invloed op de beurzen meer.
opa
0
Maar er komt een tijd dat beurplein 5 en veel andere beurzen beginnen te trillen . :)

Leuke avond allemaal.
fred optie
0
fred optie
0
ttroo
0
DAX is richting aan het bepalen. Eerst wat lager, daarna duidelijk hoger, maar nog geen doorbraak. Mogelijk morgen. Nog afwachtend wat Amerika vanavond gaat doen. Mogelijk nog wachten op de Straat. Komt daar nog actie? Iran - Rest Wereld 2-2. Allebei een vracht schip geenterd. Allebei een drone neergeschoten. Schip om Schip, Drone om Drone. Valt wel tegen als je de Rest Wereld heet, want je zou een immense voorsprong in alles moeten hebben.

Nickel moet flink terug. Maar die waren ook flink gestegen vorige handelsweek. Zink komt niet ver. Koper is de $6.000 voorbij. Maar overtuigend is het daar niet. Er moet meer in Koper gebeuren.

Amerika kan de vrijdag naar beneden niet doorzetten. De robots zijn nog te enthousiast. VIXie doet het niet slecht. Ze loeren op nieuws. Interessant VIX nieuws. Maar drie dagen verder. En het nieuws is vooral anti VIX.

Opvallend. Want een aantal banken liggen weer leuk. Banco Santander. Daar is ie weer. En weer terug net onder de vier. Ze moeten onder de 3.90 om een 3.50 te laten zien. Innee. Die liggen nog maar net boven de 10. Ze zijn heel ff geweest in de negen regionen. Het ligt niet lekker. Soc Gen niet vooruit te blazen. De koers daar staat hoger in getal, maar dat is alles. Ook niet vooruit te blazen. Deutsche Bank houdt nog aardig goed stand. Net onder de 7. Maar de lange termijn grafiek nodigt niet uit om te kopen. Gelukkig hebben Banco Sabadell, Bankia en Bankinter het wel door op de Spaanse beurs. Alle drie op min 3%.

VIXie zakt langzaam weg. Morgen een nieuwe dag. Prettige avond!!

Andy5
1
Lol Royce is of de contra indicator of altijd net te laat of te vroeg met zijn stukjes. Morgen dan maar laf koppie drin koppie druit. Lol
Sem_7
0
[quote alias=ttroo id=11717678 date=201907221755

Morgen een nieuwe dag.


[/quote]

Zo is het ttroo :))
Sem_7
0
quote:

fred optie schreef op 22 jul 2019 om 09:47:


asml is beetje over ..dat dan wel weer.


Valt reuze mee toch ;)
fred optie
0
quote:

Sem_7 schreef op 22 jul 2019 om 18:08:


[...]

Valt reuze mee toch ;)


dat ik er toch zonaast heb gezeten he...
vreselijk..
silverwheaton
0
quote:

Robertobinho schreef op 22 jul 2019 om 20:29:


Ik zit mega scheef. Kost een vermogen short gaan tegenwoordig.


Tja, ruim drie vierde van de tot nu toe 82 S&P500-leden scoren boven verwachting. Dat, in combinatie met een uniek steunbeleid verleidt me te verkondigen dat je aandelen moet kopen heden ten dage. We zien over een jaartje wel hoe de vork echt in de steel zit, want de bakker en de buurvrouw zijn nog steeds verknocht aan hun spaarboekjes. Benieuwd wat er gebeurt als de massa's nieuwe beursklanten ten tonele komen...
Now U See Me!
0
quote:

opa schreef op 22 jul 2019 om 16:59:


Zelfs dat hoogspel in Iran en dat brexis gedoe telt niet meer. Zelfs als die flapdrol in de USA stom ligt te lullen heeft dat geen invloed op de beurzen meer.Opa de Almacht licht bij de Centrale Banken en de Politiek..

"We" hebben een "Stabiele Centrale Banken Economie" toch?..

En daar hebben "we" allemaal Profijt van..

En zelfs grote Doem denkers worden Droom denkers..

Wat wil een mens nog meer..

Niemand die zich nog afvraagt hoe.. wie.. wat.. waarom.. of wanneer..

Ik ben nog steeds in de ernstige veronderstelling dat we op (korte..?!) Termijn..

Te maken kunnen krijgen met:

* WO III

* Een Klimatologische Ramp..

* DePressie 8.0

En niet persé in boven gestelde volgorde..

Dat dan weer wel..;))

opa
0
Ach NUSM,
Het maakt mij geen ballen uit waar de beurzen naar toe gaan , eb op het moment alleen maar een paar kleine kpn,ers :)

www.spiegel.de/
Maar hopelijk wordt morgen deze rotzooi niet gekozen .
Welterusten.
Formule1-Fan
0
Hard nekkig spul die fruts,
Blijven gewoon extra lang hangen al 1.5 week rond die 27220 willen maar niet dalen ineens meer echt. Elke keer wel sh reset doen om eerder gam te doen en dan klappen. Record groene dagen maken en hoge stand houden.

Hoelaat kiezen ze in engeland vandaag. Deze ochtend.?
JoostVLS
0
quote:

fred optie schreef op 22 jul 2019 om 16:52:


dit gaat hem worden hoor... dedag waarvan iedereen wist dat hij komen zou.


Wanneer dan Fred ?
Apple short lees ik van je... ?
80 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

  1. 16 aug TA: Rente daalt verder 166
  2. 15 aug TA: Metaalmoeheid 204
  3. 14 aug TA: Technisch herstel, nog geen ... 231

Gesponsorde links