Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: AEX stuit op toppenlijn

TA: AEX stuit op toppenlijn

Bij de AEX is de dalende trend intact. Maar wereldwijd kunnen de aandelenbeurzen deze week reageren op het besluit dat de shutdown van de Amerikaanse overheid door een tijdelijk akkoord ten einde komt.

Wall Street reageerde afgelopen vrijdag nogal tam op de bekendmaking. Trump liet weten dat hij een akkoord heeft gesloten over de overheidsfinanciën voor de komende weken, waardoor 800.000 ambtenaren na ruim een maand weer betaald krijgen. Een deel van de overheidsdiensten bleef bijna vijf weken dicht, door een conflict over de begroting.

Overleg tussen VS en China

Verder zullen beleggers uitkijken naar het handelsoverleg op donderdag en vrijdag, tussen de VS en China. Dit overleg vindt plaats onder leiding van de Chinese vicepremier Liu He en de Amerikaanse minister Steven Mnuchin van Financiën.

Een volledig akkoord zit er waarschijnlijk niet in, maar men verwacht dat er zodanige vorderingen worden gemaakt, dat de VS de resolute verhoging van de importtarieven op Chinese producten opnieuw opschort. Deze staat nu voor 1 maart gepland. De Chinese aandelenbeurzen, die ik hieronder bekijk, laten verdeelde plaatjes zien.

Brexit Plan B

Beleggers kunnen de komende week bovendien voorsorteren op de toegenomen kans op een nieuw referendum in het VK over de Brexit. Morgen (dinsdagavond) stemt het Britse parlement over Brexit plan B.

De komende week is verder bijzonder druk, o.a. door de cijfers van Royal Dtuch Shell, Unilever, Philips, KPN, Apple, Amazon, Facebook, Microsoft, Tesla en GE. Bovendien neemt de Fed deze week een rentebesluit.

AEX zet dalende trend onder druk

De Nederlandse beurs test de bovenkant van het neerwaartse trendkanaal. De dalende toppenlijn (bovenste blauwe stippellijn) staat onder druk, maar is nog niet gebroken.

Omdat de AEX-index weer boven de laatste top rond 511,84 (gevormd op 12 december 2018) is gekropen, is er wat van de verkoopdruk opgedroogd. Dit geeft aan dat er mogelijk meer in het vat zit. De neerwaartse trend staat nu onder druk.

Na een uitbraak (uit de dalende trend) kan de AEX door stijgen naar de horde 534,21 (gevormd op 12 november 2018). De steun ligt rond 476,71 (bodem van 31 januari 2017).


Dow Jones houdt opmars vast

Wall Street weet de recente herstelbeweging prima vast te houden. De Dow Jones index maakt pas op de plaats binnen de stijgende trend. De hogere bodems wijzen nog steeds op aanhoudende vraag bij hogere koersen.

We handhaven een positieve visie zolang steun 21.600,34 (bodem van 21 augustus 2017) intact blijft. Weerstand wacht rond 25.980,21 (gevormd op 3 december 2018).


Hong Kong klautert opwaarts

De beurs van Hong Kong lijkt een positieve afwikkeling van de Tradewar in te prijzen. De Hang Seng weet technisch bezien te verbeteren. De Chinese index brak uit de correctieve fase alsmede boven de top van begin december.

Aan de bovenkant komt er nu ruimte vrij voor een herstel richting 28.728,17 (top van 9 augustus 2018). Voor verdere verbetering is een doorbraak boven weerstand 28.728,17 (top van 9 augustus 2018) noodzakelijk. Onder steun 24.896,87 (bodem van 3 januari) zou het beeld verzwakken.


Shanghai blijft kwakkelen

De Chinese beurs beweegt zijwaarts. De SSE index in Shanghai laat bewegingen zien boven steun 264,77 (bodem van 30 oktober 2018). Voor een nieuwe verbetering is een doorbraak boven weerstand 290,59 (top van 28 september 2018) noodzakelijk. De steun moet  stand weten te houden.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze beleggersdesk. De jarenlange ervaring van onze redacteuren samen met de inkoop van real time monitoren hebben onze kooptips een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van +23,96%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening zijn te vinden op de rendementen pagina.

Met IEX Premium heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 07:30 Wall Street's all-time highs bevestigen sterke technische conditie 8
 2. 07 mei TA: Grondstoffen de lucht in. Ligt er inflatie op de loer? 135
 3. 05 mei Stormachtige wind, maar uptrend AEX is nog intact 174

Gerelateerd

Reacties

182 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 De verhapstukkende bekokstover 28 januari 2019 08:41
  Oei, Royce tekent die toppenlijn in mijn ogen verkeerd. Je dient hem zo te tekenen dat er de meeste raakpunten zijn, dat zijn immers de stippen die zich met elkaar verbinden en zo de lijn vormen.

  Hoe je hem ook tekent, met candles, bars of als lijn, de dalende trend is in alle gevallen wel degelijk gebroken.

  Verder is een alternatieve manier om een trendlijn te tekenen van rechts naar links en ook dan is de koers door de dalende trend heen.

  Overigens moeten grafieken qua nummering bij voorkeur logaritmisch zijn afgebeeld.

  Goedemorgen.
 2. schakelaar 28 januari 2019 08:51
  wat mij op viel is dat je de TA posts wel terug kunt lezen maar dat de plaatjes telkens verwijzen naar dezelfde filenaam op de servert. Als je dus www.iex.nl/Column/290717/TA-AEX-blijf... even na leest, zie je het AEX TA plaatje van vandaag. Ik had even willen vergelijken of Royce vandaag de lijntjes anders in de grafiek heeft gezet, maar helaas is dat niet terug te kijken.
 3. forum rang 6 ttroo 28 januari 2019 10:18
  Zo. Twee shorts trades er uit. Mogelijk al drie. Nasdaq shorties. Dat kan een vierde verkooporder opleveren. Tja. Indices liggen hoog. Aandelen liggen hoog. Een stap terug is goed om de lucht er uit te halen. Goud houdt de $1.300 en zilver doet een soort van poging om de $16 te veroveren. Mooie dag vandaag.
 4. [verwijderd] 28 januari 2019 10:21
  [quote alias=Claudio Bizarro id=11386629 date=201901280959]
  De DrAXhi zal de wereldwijde beurzen..  En denk nou niet dat die Duitsers zich weer Suf kopen..

  Das is nicht in frage.. ;)
  -----------------------------------------------------------------------------

  Niet lullen lieveling, de prusen kopen zich misselijk hier.
  Maar Amsterdammers weten dat natuurlijk weer niet, die hebben alleen maar verstand van dat Jantje muziek gedoe :)))

  www.telegraaf.nl/nieuws/3076627/apoth...


  Het zijn de prusen ,geneesmiddelen zijn enorm duur bij mijn buren.
  Dus gewoon met Duits recept eventjes over de grens, naar dat stomme Holland.
  Ziekenhuis en doktersbehandelingen zijn daar wel weer wat goedkoper.
  Leuke dag nog daar .
182 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: technische analyse

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 714,85 09:43
  -3,56
  -0,50%
 2. NY-DJ-Industrial Avg 0,00 nov '18
  0,00
  0,00%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare