Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
TA: Herstel Europese bedrijfsleningen

TA: Herstel Europese bedrijfsleningen

De AEX heeft ons eerste koersdoel 557 bereikt. Dit koersdoel had ik eind september berekend op basis van de pendulum swing, nadat de AEX uit de zijwaartse bandbreedte was gebroken.

De volgende horde ligt rond 564, gevormd door de koerstop uit 2007. Technisch blijft de opwaartse trend intact, wat overigens niet uitsluit dat er een tussentijdse correctie kan optreden.

Bij een eventuele correctie zal de AEX steun kunnen vinden op  de koerstop van 18 oktober rond 549,45 (horizontale blauwe lijntje). De index oogt wat vermoeid, de RSI laat lagere toppen zien.

Zolang de AEX-correcties binnen het stijgende trendkanaal optreden, kunnen we opwaarts blijven kijken. De hogere bodems geven aan dat beleggers bereid zijn op hogere koersen weer in te stappen of bij te kopen. 


Licht geschrokken

De Fed houdt de rente nu onveranderd, maar in december wordt de rente waarschijnlijk wel opgetrokken. De markten reageerden matig op de ontwikkelingen rond de Fed. Het besluit om de rente te handhaven was algemeen door de financiële markten verwacht, maar de beslissing om Fed voorzitter Yellen mogelijk te vervangen gaf wat onrust. 

De dollar daalde wat op dit bericht, ook de rente zakte wat terug. Treden er veranderingen op in de technische plaatjes van de vastrentende markten en de dollar? Eén markt is in elk geval doorgebroken: Die van Europese bedrijfsleningen.


Euro op weerstand

Het herstel van de EUR/USD koers stuit nu op de voormalig steun 116,81. Deze oude steun fungeert thans als nieuwe weerstand. Zolang de koers hieronder blijft, oogt het technische beeld negatief. Afgezien hiervan blijft ook het korte trendje neerwaarts gericht.

Er ligt pas steun op 113,12 (bodem van 5 juli). De weerstand ligt rond 118,75 (top van 13 oktober). Vooralsnog wijzigt  het herstel van de euro niets aan het zwakke technische plaatje.


Nederlandse rente

De 10-jaars Nederlandse kapitaalmarktrente beweegt in zijwaartse richting tussen steun 0,42 (gevormd op 27 juni) en weerstand 0,75 (gevormd op 10 maart). De koersuitslagen binnen deze neutrale bandbreedte zijn onduidelijk, maar we zien wel lagere toppen.


Amerikaanse rente

De trend van de Amerikaanse 30-jaars rente gaf een zwak stijgend verloop weer, maar zet het herstel niet door. Hiermee is de herstelfase afgebroken en krult de Amerikaanse 30-jaars rente weer neerwaarts om. We zien steun rond 2,65 (gevormd op 8 september).

Hier ligt de onderkant van de neutrale bandbreedte. Weerstand voor de Amerikaanse 30-jaars rente ligt op 2,95 (gevormd op 3 mei). De zwak dalende tendens van de Amerikaanse rente geeft ruimte voor herstel voor de Amerikaanse 30-jarige obligatie (US T Bond 30yr).


Europese bedrijfsleningen

Als er een vastrentende markt is die duidelijke richting aangeeft, dat is dat de markt van Europese bedrijfsleningen. De tracker iShares Euro Corporate Bond (Large Cap UCITS ETF) heeft de weg omhoog gekozen nu de voormalige barrière is gebroken.

Hierbij is een verbetering opgetreden richting weerstand 138,84 (top van 7 september 2016). Steun zien we rond 135,30 (gevormd op 29 september). Zeker interessant voor een ritje naar de weerstand.


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Analistenteam. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Royce Tostrams

Analyse door:

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. Volkswagen zoekt een bodem
  2. AEX zoekt z'n weg omhoog
  3. Duitse beurs daagt all-time high uit

Gerelateerd

Reacties

208 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
208 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.