Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Jim Tehupuring over Ahold Delhaize, TomTom en Altice

Jim Tehupuring over Ahold Delhaize, TomTom en Altice

Aanstaande maandag 3 juli is het zover: dan vindt in Amsterdam de Hollandse Aandelenavond plaats, georganiseerd door BNP Paribas en IEX. Tijdens deze avond zullen zes Meester-analisten hun favoriete aandelen van eigen bodem presenteren. De zaal zit al vol, maar aanmelden voor het webinar kan nog! 

Ook Jim Tehupuring van ProBeleggen maakt dit jaar weer zijn opwachting. Voor welke Nederlandse aandelen verwacht hij de komende twaalf maanden opwaarts potentieel? We verklappen alvast één kandidaat: Ahold Delhaize. 

“Technisch analisten zullen misschien vreemd opkijken, omdat het aandeel volgens hen in een dalende trend zit”, begint Tehupuring. “De koers blijft zo’n 20% achter op de index, en dat is ook niet zo gek.”

Klik hier om u aan te melden voor het Hollandse Aandelenavond-webinar

The perfect storm

Ahold Delhaize heeft namelijk last van the perfect storm, stelt de expert. “Zo'n beetje alles zit tegen. Ze hebben last van dalende voedselprijzen, stijgende lonen in de VS en ook nog een dalende dollar."

"Daarnaast speelt in de sector ook nog van alles. Zo is daar natuurlijk de overname van Whole Foods door Amazon, waarin beleggers een geduchte concurrent zien ontstaan. Daarnaast zetten ook prijsvechters als Aldi voet aan wal in de VS. Al met al is er dus veel onzekerheid rondom het aandeel Ahold Delhaize.”

Bezorgdheid overtrokken

Tehupuring vindt de bezorgdheid echter overtrokken. “Ahold is nog steeds een sterk bedrijf. De prijzen zullen weer gaan stijgen en ten tweede beweegt de euro/dollar altijd. Ik verwacht dat de dollar weer aan kracht zal winnen.”

Bovendien wordt de impact van de overname van Whole Foods overschat. “Whole Foods is veel meer gericht op organic food en de bewuste consument. In Nederland kennen we in dat segment Marqt, een keten die zich vooral richt op de jonge, hippe consument in de steden. Dat is het topsegment, en helemaal onderaan heb je prijsvechters als Aldi. Ahold Delhaize heeft van beide niet veel te vrezen, omdat Ahold vooral in een breed middensegment opereert.” 

Koopje

Dat zijn dus de omgevingsfactoren. Tehupuring: “Dan de waardering. Ahold heeft een koers-winstverhouding van 13, terwijl het gemiddelde in de sector 16 is. Daarnaast stijgt de vrije kasstroom en is er dus meer ruimte om het dividend op te laten lopen.”

“Als je het zo bekijkt, vind ik Ahold nu een koopje. Het zal niet snel van 17 naar 40 euro stijgen, maar het is wel een mooie, stabiele belegging. Ik vind dit een typische buy on the dip-kans. Want als je kijkt naar wat er werkelijk aan de hand is, dan denk ik dat de huidige beurskoers niet de reële waarde van Ahold reflecteert.”

TomTom en Altice 

Tot slot blikt de analist nog even terug op enkele van zijn tips van afgelopen jaar, TomTom en Altice. “Het aandeel TomTom heb ik nog steeds in portefeuille. Ik heb wel in september winst genomen op opties, waar ik zo’n 15% op gemaakt heb.”

“Altice is van 13 naar 22 euro opgelopen. Dat is wel een voltreffer geweest. Ik heb vorig jaar gezegd dat het aandeel prima naar 17 euro kon oplopen en ik heb het dan ook op 17 verkocht, omdat ik behoorlijke risico's zag ontstaan.”

 

Klik hier om u aan te melden voor het Hollandse Aandelenavond-webinar


De Redactie van IEX.nl bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Gerelateerd

Hollandse Aandelenavond 2017

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
twinkletown
0
Hierbij mijn favorieten voor de tweede helft van 2017:

Galapagos (BE/NL)
Beter Bed
TABS Holland

en als short: Phelix
Paniekvogel
0
AHDH min 32% YTD ten opzichte van AEX. Ieder ander aandeel was een betere belegging geweest. Maakt niet uit wat je had gekozen.
Mr sponge
0
"Koopje
Dat zijn dus de omgevingsfactoren. Tehupuring: “Dan de waardering. Ahold heeft een koers-winstverhouding van 13, terwijl het gemiddelde in de sector 16 is"
Ik ben wel benieuwd welke winst hij gebruikt om de koers-winstverhouding te berekenen.... Want zoals hij zelf aangeeft. Op dit moment zit bijna alles tegen. En tja dan daalt de winst mogelijk iets en stijgt de K/W verhouding. Misschien houdt "de markt" ook wel een K/W van 16 aan, maar dan op basis van een lagere verwachte winst.
totoo
1
Jim ik verwacht wel een onderbouwing dit gaat nergens over om maar wat getallen te noemen die kant noch waal raken !

Je visie is ook niet al te best wat er gaande is dat is beleggen is vooruitlopen niet achter de feiten aan lopen Jim

Hiermee sloeg je de plank ook volledig mis met Binck die je destijds rond 10 EUR als advies had staan
Ook hier geen visie wat er gaande was ..en is
Teleurstelling
0
Tja, dit zijn onze analisten........ Ik mis Raymond 007 zo erg. Hij is het enige forumlid, die met zijn commentaren zo volledig de spijker op zijn kop slaat. Helaas is hij off line. Zo jammer, want juist nu hebben we hem zo nog!! Please Raymond, kom er maar in.
Daexter
0
Jim T is geen Warren B, dus hij zit er ook regelmatig naast. Nat als bovenstaande matrozen die nog niet eens aan boord werden toegelaten.

Over het algemeen zegt Jim meer zinnige dan onzinnige dingen, dus een beetje gaan roeptoeteren dat hij er ook wel eens heel erg naast heeft gezeten...kansloos.

De meeste van de tegenvallende omstandigheden die Jim benoemd zijn al in de outlook van AD verwerkt en hebben dus beperkte impact op de winstverwachting en dus kun je vanuit de outlook icm de jaarrekening vrij eenvoudig de koers winst verhouding uitrekenen. Al vind ik dat een indicator die niet zoveel zegt.

Als de overname door Amazon de winst van AD gaat beïnvloeden, zal dat echt niet al 2017 het geval zijn, maar nog belangrijker wholefoods is inderdaad een niche, niet direct een bedreiging voor AD. Daarnaast zie ik het ook juist als een kans voor het vehikel Bol.com, die kan er juist van profiteren dat er een andere grote online fabriek bijkomt. De klanten die namelijk niet tevreden zijn bij Amazon over service / levertijd / kwaliteit etc kunnen worden binnengehaald en ze hoeven niet meer overtuigd te worden van het online bestellen, iets dat in supermarktland verhoudingsgewijs nog zeer beperkt gebeurt.
Belegde boterham
0
Warren B zit er ook wel eens naast, zijn kracht is tijd en bedrijven in volledig bezit (met name verzekeringen)

De complete tech hause heeft hij grotendeels gemist, sinds kort met jonge adjudanten in Aapl en al langer in Verisign.
objectief
0
Jim zit dikwijls wel goed met zijn adviezen; zelfs het beursspel "de slimste belegger" wat maar enkele weken loopt heeft hij als coach gewonnen.
Bijzonder knap voor een fundamenteel analist.
Ahold is een koopje niet voor de komende weken maar op wat langere termijn komt het helemaal goed...ze weten zich goed staande te houden.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Redactie

De centrale redactie van IEX.nl bestaat uit: Pieter Kort (hoofdredacteur), Arend Jan Kamp, Nico Inberg, Fleur van Dalsem, Rob Stallinga, Barbara Zia, Maaike Tienkamp, Lucia Rodenburg, Lie...

Meer over Redactie

Recente columns van Redactie

  1. 16 jul Liveblog: Schuldenberg en ASML 10
  2. 03 jul Ouderen en Tesla-bestuurders op ...
  3. 03 jul Beleggers zien het zonnig in 5

Gesponsorde links