Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

John De Mol geeft niet op

John De Mol geeft niet op

Het aandeel TMG (De Telegraaf) schiet vandaag weer omhoog van bijna 6 naar 6,50 euro. Aanleiding is het persbericht afgelopen zaterdag van Talpa, de holding waarin John de Mol zijn media-activiteiten heeft gebundeld. 

Talpa liet weten af te zien van verdere rechtsstappen maar te blijven volharden in het overnemen van TMG. Daartoe wordt binnenkort haar biedingsbericht ter goedkeuring aan de AFM voorgelegd.  

 

 

U kent het verhaal van De Telegraaf. Verkeerde keuzes en de neergang van print ten faveure van online bracht het concern in moeilijkheden. Het Belgische Mediahuis bracht samen met grootaandeelhouder van Puijenbroek een overnamebod uit, maar De Mol, met initieel 20% van het aandelenkapitaal, waagde evenzeer een poging.

Inmiddels lijkt het spel gespeeld, want de Mediahuis-combinatie bezit 60% van het kapitaal. De Mol heeft in de markt veel bijgekocht, maar kan nooit verder komen dan 40%.

Standstill

Daarmee lijkt een standstill tussen de grootaandeelhouders een voorlopige uitkomst. Mediahuis neemt het management over bij TMG maar vindt in Talpa een zeer lastige grootaandeelhouder. De Belgen kunnen het bedrijf daarmee niet van de beurs halen, wat extra kosten met zich meebrengt.

Wat aanvankelijk werd gezien als een poging van De Mol om een hogere prijs te verkrijgen, blijkt steeds meer uit te draaien op een serieuze poging het bedrijf echt in te lijven. Die poging is echter kansloos. Meer dan 40% zal Talpa niet kunnen verwerven.

Beleggers die het aandeel nog in bezit hebben kunnen hier gepast gebruik van maken door op 6,50 euro hun stukken in te leggen. Vanochtend werd er weer een flink plukje van eigenaar verwisseld op die prijs.  

 

 

Ongetwijfeld met De Mol als kopende partij. Talpa moet aan het eind van elke dag waarop gekocht wordt dat bekendmaken, dus we zullen snel duidelijkheid hebben. 

Geen goed nieuws voor TMG

Voor De Telegraaf zelf is dit overigens geen goed nieuws, dat moge duidelijk zijn. Maar De Mol zal met zijn nadrukkelijke aanwezigheid op de beurs alsnog een hogere prijs willen afdwingen, dan wel strategische invloed. En misschien wel beiden.

Inberg heeft geen positie in TMG


Tot 1 december 2020 was Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links