Login
 

BMW-rijder de beste belegger, Tesla-bestuurder het slechtst

BMW-rijder de beste belegger, Tesla-bestuurder het slechtst

Aan het begin van een nieuwe beursmaand blikken we traditiegetrouw terug op de afgelopen maand. Welke groepen beleggers doen het momenteel het best? En wie is de beste belegger van de afgelopen maand? Vooral ouderen en BMW-rijders blijken het goed te doen.

Ouderen in de leeftijdscategorie van 75 tot 80 jaar weten qua leeftijdsgroepen de beste rendementen te scoren in de Turbocompetitie. En waar die leeftijdsgroep al een aantal maanden bovenaan stond, wordt de groep nu gevolgd door ouderen van 70 tot 75 jaar op de tweede plek en door beleggers tussen de 85 en 90 jaar op de derde plaats. 

Tot nu toe komen deelnemers van 75 tot 80 jaar dit jaar gemiddeld uit op een rendement van 2,8%. Ze worden op de voet gevolgd door deelnemers van 70 tot 75 jaar met een rendement van 2,6%. Pas op de zesde plaats vinden we een beduidend jongere groep: de 35- tot 40-jarigen die op een rendement van 1,15% uitkomen. 

BMW-rijders

Opvallend is dat ook BMW-rijders met kop en schouders boven andere beleggers uitsteken. Zijn staan gemiddeld op een winst van 7,6%, een hele prestatie!

Ford-rijders en bestuurders van een Peugeot staan met een winst van ongeveer 2,4% op de tweede en derde plek. Helemaal onderaan de bestuurders-ranking vinden we de Tesla-bestuurders. Zij staan gemiddeld ruim 9% in de min. 

Op provincieniveau staat Flevoland met ruim 5,3% rendement bovenaan. Wat betreft the battle of the sexes staan de mannen met een gemiddeld rendement van 0,7% boven de vrouwen, die blijven steken op een winstje van 0,1%. 

Maandwinnaar

Verder feliciteren we deelnemer Henkie Gaus met zijn prijs: de iPad mini. Hij realiseerde vorige maand een rendement van maar liefst 77,5% en mag zich daarmee de slimste belegger van maart noemen. Van harte!

Kans maken op de volgende maandprijs? Of bent u benieuwd of u het beter kunt doen dan de meeste andere deelnemers? Ga dan naar Turbocompetitie.nl en start vandaag nog met meespelen! 


De Redactie van IEX.nl bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Gerelateerd

De Slimste Belegger

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: De Slimste Belegger

Column door: Redactie

De centrale redactie van IEX.nl bestaat uit: Pieter Kort (hoofdredacteur), Arend Jan Kamp, Nico Inberg, Fleur van Dalsem, Rob Stallinga, Barbara van Cooten, Maaike Tienkamp,Lucia Rodenburg...

Meer over Redactie

Recente columns van Redactie

  1. 17:45 Slotcall: Lang dagje 5
  2. 13 apr Beleggers letten meer op dividend 5
  3. 10 apr Slotcall: Xi rally 4
Gesponsorde links