Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
BMW-rijder de beste belegger, Tesla-bestuurder het slechtst

BMW-rijder de beste belegger, Tesla-bestuurder het slechtst

Aan het begin van een nieuwe beursmaand blikken we traditiegetrouw terug op de afgelopen maand. Welke groepen beleggers doen het momenteel het best? En wie is de beste belegger van de afgelopen maand? Vooral ouderen en BMW-rijders blijken het goed te doen.

Ouderen in de leeftijdscategorie van 75 tot 80 jaar weten qua leeftijdsgroepen de beste rendementen te scoren in de Turbocompetitie. En waar die leeftijdsgroep al een aantal maanden bovenaan stond, wordt de groep nu gevolgd door ouderen van 70 tot 75 jaar op de tweede plek en door beleggers tussen de 85 en 90 jaar op de derde plaats. 

Tot nu toe komen deelnemers van 75 tot 80 jaar dit jaar gemiddeld uit op een rendement van 2,8%. Ze worden op de voet gevolgd door deelnemers van 70 tot 75 jaar met een rendement van 2,6%. Pas op de zesde plaats vinden we een beduidend jongere groep: de 35- tot 40-jarigen die op een rendement van 1,15% uitkomen. 

BMW-rijders

Opvallend is dat ook BMW-rijders met kop en schouders boven andere beleggers uitsteken. Zijn staan gemiddeld op een winst van 7,6%, een hele prestatie!

Ford-rijders en bestuurders van een Peugeot staan met een winst van ongeveer 2,4% op de tweede en derde plek. Helemaal onderaan de bestuurders-ranking vinden we de Tesla-bestuurders. Zij staan gemiddeld ruim 9% in de min. 

Op provincieniveau staat Flevoland met ruim 5,3% rendement bovenaan. Wat betreft the battle of the sexes staan de mannen met een gemiddeld rendement van 0,7% boven de vrouwen, die blijven steken op een winstje van 0,1%. 

Maandwinnaar

Verder feliciteren we deelnemer Henkie Gaus met zijn prijs: de iPad mini. Hij realiseerde vorige maand een rendement van maar liefst 77,5% en mag zich daarmee de slimste belegger van maart noemen. Van harte!

Kans maken op de volgende maandprijs? Of bent u benieuwd of u het beter kunt doen dan de meeste andere deelnemers? Ga dan naar Turbocompetitie.nl en start vandaag nog met meespelen! 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Redactie IEX

Auteur:

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.