Login
 

Het is veilig

Gisteren bekende een Al Qaeda-lid alle aanslagen van de afgelopen dertig én de moord op John F. Kennedy. Ik begrijp niet meer waarom we wereldwijd nog miljarden uitgeven aan terreurbestrijding en de oorlog in Irak.

Of is toch zo dat één klein mannetje of een onnozele gebeurtenis kan zorgen voor een grote beweging? Een scheur in het vertrouwen, een tricker om de carry trades af te bouwen en zo een grote beweging aan te zwengelen?

Vandaag haal ik mijn ratio putspread weer terug om zo beter beschermd te zijn omlaag. Gisteren kregen we een herstel uit het boekje en vandaag zijn de dollar en de Aziatische beurzen weer in mineur.

Er is geen reden voor heel veel optimisme. Maar dat is allemaal lange termijn en vandaag speelt het grote expiratiespel. Gisteren had ik mijn geld nog durven zetten op een AEX-stand van 485.

Maximale winst
Vandaag is het mij allemaal te onzeker om te gokken op een bepaald expiratieniveau. Ik pak de maximale winst in de Trading Twinsportefeuille onder AEX 460, maar dat zit er vandaag niet in. Nu hebben we in die portefeuille al meer dan genoeg winst en daarom kijken we alweer verder.


Klik hier voor Frank van Dongens IEX.nl Lage Landenportefeuille

Klik hier voor Frank en Ronald van Dongens IEX.nl Trading Twins PortefeuilleFrank van Dongen is het pseudoniem van de bekende Amsterdamse handelaar Cees Smit. Hij is algemeen directeur van de hedendaagse vennootschappen Today’s Beheer bv en Today's Brokers. Van Dongen schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today’s Beheer is een actieve vermogensbeheerder en is als vergunninghouder geregistreerd bij de AFM en staat als deelnemende instelling ingeschreven bij het DSI. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Gerelateerd

indices

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
david2006
0
Mischien een vraag die niemand beantwoord maar hoeveel procent winst maakt een ieder per maand.
(gemiddeld?) Zelf doe ik hoofdzakelijk aan dagtrading (alleen op de diepe dalen Swing trading)en maak in een maand ruim boven de 10%Jean
4
Dit zijn van die draadjes waar je niets aan hebt. Iedereen kan achteraf roepen dat hij of zij geweldige rendementen maakt maar bewijzen daarvoor ontbreken. Als je vooraf even je trades bekend maakt dan kan je daar later op worden beoordeeld.
gant
0
Heer van Dongen,kunt u uw mening over RDSA eens geven.
IK heber totaal geen verklaring voor dat de koers zo laag staat.EEen ongekende kw en toch redelijke vervangingswaarde etc.Gaarne uw visie.
[verwijderd]
0
jullie doen het heerlijk veel slechter dan ik

voor een euro heb ik een rendement van euro 30 gemaakt LOTTO en wanneer staat de beurs op 320, waarom koopt niemand de aandelen gamma 5% voor 1 cent van mij
El Dorado
0
Euhh Jean... Moet je voor de grap eens naar de portefeuille van de Trading Twins kijken. Dan weet je alles... Eerst zoeken, dan roepen, zou ik zeggen.
david2006
0
Is goed hoor mischien heb je een forum kunnen we uitwisselen. Ben niet te beroerd om de trades te laten zien........
ffff
0
David,

Jean heeft natuurlijk 100 procent gelijk. En geen mens houdt jou toch tegen om van te voren te zeggen wat je gaat doen. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Maar als je het niet van te voren meldt, wordt er ook ( terecht) heel weinig geloof aan gehecht als er dan achteraf gezegd wordt dat......

Peter
david2006
0
tja vooraf melden gaat een beetje moeilijk he met dagtraden.... kan per 10 minuten wisselen...kijk maar net de aex van -0,5 naar bijna + 0,5 en was ik nog weg ook vandaag tussendoor... toch een paar duizend....in de +
En ik heb de ballen verstand van alle rkengrafiekjes, ik trek gewoon lijntjes...en 9 van de 10 gaat dat super...
bp5ah
1
quote:

david2006 schreef:


tja vooraf melden gaat een beetje moeilijk he met dagtraden.... kan per 10 minuten wisselen...kijk maar net de aex van -0,5 naar bijna + 0,5 en was ik nog weg ook vandaag tussendoor... toch een paar duizend....in de +
En ik heb de ballen verstand van alle rkengrafiekjes, ik trek gewoon lijntjes...en 9 van de 10 gaat dat super...Beetje flauwekul David, ben ook daytrader, en als je een positie inneemt is het een kleine moeite om die even te vermelden op het forum.

Sluit je de positie doe je dit ook even.

Er wordt terecht weinig geloof gehecht aan je verhaaltje.

Bewijs het tegendeel zou'k zeggen.

Gr.

Dirk
david2006
0
Maar als iemand een leuk forum weet met serieuse dagtraders hou ik me aanbevolen voor een tip.

Want zoveel zie ik geen turbo's doen slechts op aex 467 long zon 366000 waarvan ik zon 20000 vanddag verhandeld dus als er 30 mensen dit in nederland doen is het veel
[verwijderd]
0
quote:

david2006 schreef:


Zelf doe ik hoofdzakelijk aan dagtrading (alleen op de diepe dalen Swing trading)en maak in een maand ruim boven de 10%In een ander draadje van van Dongen las ik:
" de laatste dagen 14000 verdiend en 2000 verloren"

Dan die 10% per maand.

Dat zijn geen misselijke begragen als ik goed reken.
Je hebt wel lef!!
Mvg Peerke
ffff
1
Nou in de KK!

Je maakt een nieuw draadje met de kop:

Davids trades. ( De s moet aan je naam vast!)

En in dat draadje zet je dan je trades.

Je maakt je ONSTERFELIJK beroemd, ik neem je onmiddellijk in dienst voor een giga salaris als je inderdaad 9 van de tien trades succesvol afsluit.

Dus : Dit is je kans David: ga voor een salaris van minimaal 100.000 Euro per jaar , maar laat in die draad dan inderdaad zien dat je 9 van de tien keer juist gehandeld heb. Wel minimaal 100 trades laten zien.

Veel succes.

Peter
david2006
0
kijk eens voor de lol naar de us/yen als die zijn steunlijn doorbreekt uit het trendkanaal van vandaag zoals net het geval is daalt de aex als een tierelier ach ik heb er ook geen verstand van
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: indices

Column door: Frank van Dongen (Cees Smit)

Volgen
 
Klik hier om dit lid te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van zijn/haar activiteit op IEX.nl.

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today&rs...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente columns van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. 01 apr De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. 27 mrt Barsten in Trumps bolwerk 22
  3. 20 mrt Wat maakt het uit? 20
Gesponsorde links