Wel er bij zeggen dat de (soms) verplichte overlijdensrisicoverzekering bij optie 2 hoger moet zijn, of dat er uberhaubt een afgesloten moet worden, terwijl dat met een lagere hypotheek niet altijd hoeft.
Tevens over de gehele hypotheek een renteopgslag omdat je in hogere risico-klasse zit ivm hogere bevoorschotting tov waarde woning.
En verder:
Overbruggingskrediet wordt automatisch weer afgelost bij verkoop woning, terwijl de hogere hypotheek dat niet altijd doet. Daarvoor zijn extra handelingen nodig.

En nog wat anders, dat niet direct met het afsluiten te maken heeft, maar toch: De verleiding is voor veel mensen groot dat ze het geld dat ze eigenlijk zouden gebruiken voor het verplicht aflossen van de overbrugging niet gaan gebruiken voor het niet verplicht aflossen van die extra hypotheek, maar er "leukere" (consumptieve) dingen mee gaan doen, terwijl men dan niet altijd doorheeft dat de hypotheek voor dat deel van box 1 naar 3 schuift, met hogere lasten tot gevolg.

Dus om zo maar te zeggen, optie 2 is goedkoper, is wat kort door de bocht, zeker bij lang lopende overbruggingen (bv bij nieuwbouw)