Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Opgelet, TomTommers

Opgelet, TomTommers

Nokia prefereert een verkoop van kaartentak HERE aan een groep Duitse autofabrikanten. Dit schreef persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Een probleem is volgens Bloomberg nog de overnameprijs die de autofabrikanten Audi, BMW en Daimler bereid zijn te betalen voor HERE. Eerder deze maand bleek een consortium van onder meer twee Chinese bedrijven een bod van 4 miljard dollar te overwegen.

Het Chinese internetbedrijf Baidu, dat eerder optrok met Apax en Uber, zou volgens het Amerikaanse persbureau nu willen aanhaken bij de Duitse autofabrikanten, die reeds afnemer zijn van HERE. Volgens Bloomberg moeten de definitieve biedingen voor HERE deze week worden ingeleverd bij Nokia.

Vanochtend schreef analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers dat indien HERE niet wordt verkocht aan de autofabrikanten, dit veel potentie biedt voor TomTom.

Omdat de autofabrikanten liever met een onafhankelijke partij samenwerken, voorziet Versteeg dat veel fabrikanten die nu nog zaken doen met HERE, overstappen naar de Nederlandse navigatiespecialist, waardoor de divisies Automotive en Licensing "fors" zullen groeien.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

TomTom

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
flatliner
0
Aangezien er zeker 3 partijen zijn (en het autoconsortium al bij TT langs geweest is) kan TT zich sowieso verheugen op veel belangstelling na de verkoop van Here.
Gordon_Gekko!
0
wederom natte vingerwerk...de functie "analist" krijg je zeker gratis bij de aanschaf van een pakje boter..
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet.

Meer over ABM Financial News

Recente columns van ABM Financial News

  1. jan '16 Wat wil Fir Tree met Delta Lloyd?
  2. dec '15 "Analisten goed voorbeeld in 2015" 5
  3. sep '15 Misser in België dreigt voor BAM 20

Gesponsorde links