Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Zorgen ondanks positief patroon

Het herstel valt nog steeds zwaar tegen. In de AEX candlestick grafiek zien we een "morning star". Dit is een positief patroon. Maar voor het zo ver is moeten we eerst een bevestiging krijgen. En dus moet het slot meerdere punten boven de opening liggen.

Als we hier niet in slagen moeten we aan het einde van de dag proberen opnieuw bescherming te kopen tegen een daling in de AEX.
 
Om onze twijfel te bevestigen kijken we ook weer eens naar de al oude Dow Jones Transport index.

We zien in deze index na een dubbele top de eerste tekenen van een grote trendbreuk, indien u nog niet negatief bent is dit wellicht een reden om er nog eens over na te denken.

N.B. Nu er strategische olievoorraden afgebouwd worden en sowieso de laatste tijd de olieprijs op een dusdanig niveau was dat niemand grote voorraden durfde aan te houden, moeten we eens nadenken of dit goed is voor Vopak. Ik denk dus dat we omlaag moeten in Vopak.


Frank van Dongen is het pseudoniem van een bekende Amsterdamse handelaar. Van Dongen schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Hij handelt voor zijn werkgever vooral in afgeleide produkten zoals warrants en opties, en deze posities kunnen op elk moment veranderen. Privé belegt hij alleen in index- of obligatie-opties. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Gerelateerd

technische analyse

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Vopak Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: technische analyse

Column door: Frank van Dongen (Cees Smit)

Volgen
 
Klik hier om dit lid te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van zijn/haar activiteit op IEX.nl.

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today&rs...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente columns van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. mrt '17 Barsten in Trumps bolwerk 22
  3. mrt '17 Wat maakt het uit? 20

Gesponsorde links