Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Leren beleggen als Warren Buffett

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media. Volg hem op Twitter: @pieterkort.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

 1. 28 mei Dit zijn alle 20 long- èn shorttips van de Hollandse Aandelenavond 2
 2. 03 mei Welkom op de vernieuwde voorpagina van IEX.nl
 3. 09 apr Zo leert u succesvol handelen 1

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 DurianCS 17 november 2014 14:24
  quote:

  mr. Red schreef op 17 november 2014 14:10:


  Je kan ook gewoon aandelen berkshire kopen, scheelt een hoop moeite.

  Berkshire is inmiddels zo groot dat ze de markt niet meer kan verslaan; Berkshire is de markt. Om die reden zou First Eagle Amundi International Fund het beter kunnen doen. Maar ik zie dat de performance over de afgelopen vijf jaar en zeker drie jaar niet geweldig is. Dit zelfde geldt voor Berkshire. Geen idee welke van de twee beter uitpakt.
 2. RW1984 17 november 2014 14:41
  Ik denk dat het ook wel belangrijk is dat de markt waarde hecht aan jouw actie. Het belang van Boskalis in Fugro drijft het aandeel meteen weer omhoog. Was ik er in gegaan op basis van de waarde van Fugro, maar was Boskalis weggebleven, dan was het shortersgilde vrolijk verder gegaan met het slopen van de koers. De emissie die Fugro mogelijk nodig heeft is helemaal niet zo groot, maar heeft bij een koers onder de 10 euro toch een dramatische verwatering tot gevolg. Ofwel een grote waardebelegger is niet hetzelfde als een kleine waardebelegger. Een kleine belegger is alleen veilig bij onbesmette bedrijven, maar dat zijn meestal geen koopjes.
 3. forum rang 6 s.lin 13 augustus 2020 08:09
  Warren Buffett zei dat deze maatstaf de crash van 2001 aangeeft - nu luidt het alarm op de wereldmarkten
  Gepubliceerd: 12 augustus 2020

  Een verkoopsignaal knippert op Buffett's favoriete indicator

  Warren Buffett schreef ooit dat beleggers de dotcom-crash van een kilometer verderop zouden hebben zien aankomen als ze aandacht hadden besteed aan wat hij in 2001 in een Fortune-artikel beschreef als "waarschijnlijk de beste maatstaf voor waar de waarderingen op een bepaald moment staan".

  In investeringskringen bekend als de "Buffett Indicator", is de maatstaf eenvoudig de totale marktkapitalisatie van alle Amerikaanse aandelen in verhouding tot het BBP van het land. Als het in het bereik van 70% tot 80% ligt, is het tijd om geld op de markt te gooien. Wanneer het boven de 100% komt, is het tijd om te leunen naar risico-af.

  Pas die maatstaf wereldwijd toe, en, zoals je kunt zien aan de hand van deze grafiek van Die Welt-marktanalist Holger Zschaepitz, knippert er een verkoopsignaal. In feite brak de indicator net door een hoogste punt in 30 maanden:
  In de afgelopen twee decennia hebben de wereldwijde markten drie keer grote klappen gekregen nadat de ratio in drievoudige cijfers uiteenviel - in 2000, 2008 en opnieuw in 2018.

  Ondertussen toont het inzoomen op de markt in de VS, waar de aandelen sterk standhouden in het licht van de coronaviruspandemie, dat de indicator hoger is dan ooit.

  Maar voorlopig blijft de Amerikaanse aandelenmarkt winst boeken. Als laatste check, de Dow Jones Industrial Average DJIA, + 1,04% was meer dan 200 punten gestegen, terwijl zowel de S&P 500 SPX, + 1,40% en Nasdaq Composite COMP, + 2,12% stonden woensdag ook stevig in het groen.

  Wat Buffett betreft, hij is de laatste tijd veel actiever geweest, omdat hij kritiek kreeg vanwege zijn gebrek aan manoeuvreren tijdens de meltdown van het coronavirus. Toch, Berkshire BRK.A, + 0,19% , ondanks het opvoeren van terugkopen en het opbouwen van zijn positie in Bank of America BAC, -0,70% , zit op $ 146,6 miljard in contanten.

  www.marketwatch.com/story/warren-buff...
 4. Bunder 25 januari 2021 08:24
  Warren Buffett geldt zonder enige twijfel als ’s werelds beste belegger aller tijden. Begonnen op elfjarige leeftijd met $ 100,-- wist hij een persoonlijk vermogen op te bouwen van vele tientallen miljarden dollars. Een opmerkelijk gegeven voor iemand die zelf weinig waarde hecht aan geld...

  Zelf ben ik ook al lange tijd op zoek naar goede boeken of websites, waar je kunt leren beleggen. Het beleggen kan ik al wel, maar het ook goed beleggen. Ik bedoel, winst is wat anders dan veel winst. Ik kwam nog de website beginmetbeleggen.com/hoe-kan-ik-beleg... tegen.

  Hier kan je gratis een oefenaccount aanmaken en 'leren beleggen'. Het is wel wat basic, maar je leert er veel en kunt zien, of je echt winst en echt verlies kunt maken, als je dit serieus doet.

  Het is wel lastig, maar vooral wel leuk.
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

HAL Trust 150,400 11 jun
0,000
0,00%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links