Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Beursblik: voortgang BAM in focus

Voortgang BAM in focus

Beleggers kijken bij de kwartaalcijfers van BAM Groep naar de vooruitgang die de bouwer boekte met de recent afgegeven nieuwe doelstellingen.

Begin oktober maakte BAM de nieuwe doelstellingen voor de komende jaren bekend. Dit ging gepaard met de aankondiging van een reorganisatie die circa 650 banen zal kosten.

BAM wil eind 2015 tenminste 100 miljoen euro aan kosten hebben bespaard. Dit levert wel 80 tot 100 miljoen euro aan herstructureringskosten op, die in de tweede helft van dit jaar en de eerste helft van volgend jaar worden geboekt.

Actie gewenst

Verder streeft BAM op de langere termijn naar projectresultaten van 2 tot 4%, onder meer door een betere projectbeheersing en aangescherpte controlemechanismen.

Ook zal de bouwer werken aan een reductie van het werkkapitaal. Aan het einde van volgend jaar wil BAM een duurzame reductie van het handelswerkkapitaal van minimaal 300 miljoen euro hebben gerealiseerd.

Actie is volgens analist Tijs Hollestelle van ING ook noodzakelijk. Uitgaande van nieuwe projectverliezen van 25 miljoen euro en een stijging van het nettowerkkapitaal met 50 miljoen euro ziet de analist de schuldratio dicht in de buurt van de bankconvenanten komen.

Activa verkopen

In dit licht zal de markt dan ook nauwlettend volgen wat BAM te zeggen heeft over een eventuele claim voor een busbaan in het Britse Camebridgeshire.

BAM stelde dat de busbaan naar behoren functioneert en dat een eventuele claim "ongegrond en onrealistisch" is. Desalniettemin voert de bouwer op dit moment gesprekken met onder meer de opdrachtgever en de ontwerpers over de kwestie.

BAM wil daarnaast tenminste voor 100 miljoen euro per jaar aan activa verkopen. Voor dit jaar lijkt de bouwer hier ruimschoots in te slagen. BAM maakt de kwartaalcijfers donderdag voorbeurs bekend. Woensdagmiddag noteerde het fonds 0,7% lager op een groen Damrak.

 


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
ABM Financial News

Auteur:

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven.

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.