Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Aalberts: "Winstverwachting onrealistisch"

Aalberts: "Winstverwachting onrealistisch"

 

Aalberts Industries heeft de winstverwachtingen van analisten voor dit jaar onrealistisch genoemd. Dit deed CEO Wim Pelsma volgens KBC Securities donderdag tijdens een analistenbijeenkomst naar aanleiding van de halfjaarcijfers.

Een winst per aandeel van 1,60 euro voor dit jaar, die sommige analisten verwachten, is volgens de topman niet realistisch. Dat Pelsma zich uitliet over de verwachtingen van de analisten noemde analist Dirk Verbiesen opmerkelijk.

Aalberts heeft geen concrete outlook voor 2014 afgegeven, maar liet weten te verwachten zowel dit jaar als de komende jaren een verdere vooruitgang te boeken. Tijdens de analistenbijeenkomst liet de onderneming zich volgens Verbiesen "gereserveerd optimistisch" uit.

Verbiesen rekent voor dit jaar op een winst per aandeel voor goodwill van 1,52 euro en voor volgend jaar en 2016 op respectievelijk 1,69 en 1,87 euro. De consensus ligt evenwel op 1,57 voor dit jaar, 1,82 euro voor 2015 en 2,03 euro voor 2016.

KBC Securities hanteert een Houden advies voor het aandeel Aalbert Industries met een koersdoel van 22,00 euro. Kort na de openingsbel noteerde het aandeel 0,1 procent hoger op 21,05 euro.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
ABM Financial News

Auteur:

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven.

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.