Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"CEO Arseus ziet nog flink koerspotentieel"

"CEO Arseus ziet nog flink koerspotentieel"

Altijd opmerkelijk en behoorlijk zeldzaam, als CEO's van bedrijven zich uitlaten over de koers van het aandeel. En al helemaal als ze daarbij overduidelijk een richting aangeven. Het interview van Arseus-CEO Ger van Jeveren in de Belgische krant De Tijd, vrijdag nabeurs gepubliceerd, past zeker in die categorie. Van Jeveren ziet nog veel koerspotentieel, stelt hij onomwonden. 

"We worden nu pas een farmaceutisch bedrijf. En die noteren veel duurder", aldus de topman in het interview.

Volgens Van Jeveren noteert Arseus tegen ongeveer 11 keer de bedrijfskasstroom. Pure farmaceutische onderneming noteren echter 15 tot 20 keer de bedrijfskasstroom en er gebeuren tegenwoordig overnames tegen 30 keer de bedrijfskasstroom, aldus Van Jeveren.

Arseus is in hoog tempo activiteiten aan het verkopen om zich steeds meer toe te spitsen op sterdivisie Fagron, dat actief is op het vlak van magistrale bereidingen. Bij de halfjaarcijfers begin deze maand zette Arseus divisie Corilus in de etalage.

Van Jeveren liet in het interview met De Tijd tevens weten dat er geregeld private equity-bedrijven en farmaceuten bij Arseus aankloppen, "zelfs aan de huidige waarderingen, ja".

Arseus sloot vrijdag 5,4% lager op 40,19 euro. Ondanks de koersdaling noteert het fonds nog altijd dichtbij dichtbij de hoogste koers in de geschiedenis.

 


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven.

Meer over ABM Financial News

Recente artikelen van ABM Financial News

  1. 09 mei Nieuw record voor AEX op Hemelvaartsdag 3
  2. 13 sep Klein verlies voor AEX
  3. sep '22 'Winstwaarschuwing AkzoNobel levert nieuwe deuk op' 2

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 augustus 2014 10:57
    hoe is het toch mogelijk dat dit soort figuren aan de top van een bedrijf terecht komen? zon man hoort maar met één ding bezig te zijn: de business op/uitbouwen. in plaats daarvan zit hij als een soort halve analist de potentiële overnamekoers te berekenen. veel fouter kom je ze toch niet tegen. jammer van Arseus, een bedrijf verdient toch beter dan dit
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links