Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Ahold aast op Carrefour België"

"Ahold aast op Carrefour België"

Ahold aast op de Belgische winkels van het Franse Carrefour. Dit bevestigde Gerard Rutte tegenover ABM Financial News nadat de supermarktexpert dit eerder al zei tegenover RetailNews.

Rutte meent dat Ahold een snellere expansie in België voor ogen heeft. Ook analist Fernand de Boer van Petercam ziet dat het Ahold tegenvalt om uit te breiden in België, onder meer door een agressieve opstelling van concurrent Delhaize. Van de 50 winkels die de Zaanse grootgrutter in 2016 in België wil hebben, staat de score inmiddels op 23.

Een overname van de winkels van Carrefour zou Ahold flink in het zadel helpen en daarbij heeft Ahold "geld zat" na de verkoop van het belang in het Zweedse ICA, aldus portefeuillemanager Corne van Zeijl van Actiam.

Volgens Rutte lukt het Carrefour niet om een juiste winkelformule in België te vinden. Daardoor zouden ook de Fransen wel bereid zijn tot een deal denkt Rutte. Zeker als Ahold belooft weg te blijven uit Frankrijk.

Ook analist Fernand de Boer van Petercam stelt dat Carrefour worstelt in België en een bod van Ahold wellicht als een mooie oplossing ziet.

Volgens De Boer zou Ahold geen interesse hebben in alle winkels van Carrefour. De hypermarkten van de Fransen vallen volgens de analist buiten een eventuele deal. De resterende winkels, vooral een franchise-formule, maken een omzet van zo'n 2 miljard euro en daarmee raamt De Boer een overnameprijs op 600 tot 700 miljoen euro.

Van Zeijl noemt het positief als Ahold via deze weg "omzet koopt" in België. "Als ze [Ahold] de kans krijgen, is het zeker interessant", aldus Van Zeijl, die net als Rutte en De Boer aangaf dat het autonoom "niet echt opschiet" voor Ahold in België.

Overigens liet Ahold tegenover ABM Financial News weten zelf juist "erg tevreden" te zijn over de vooruitgang die in België wordt geboekt. De woordvoerder herhaalde daarbij de doelstelling van 50 winkels.

De woordvoerder van Ahold liet verder weten niet te reageren op marktgeruchten. Rutte verwacht dat een overname "heel snel" kan plaatsvinden.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven.

Meer over ABM Financial News

Recente artikelen van ABM Financial News

  1. 13 sep Klein verlies voor AEX
  2. sep '22 'Winstwaarschuwing AkzoNobel levert nieuwe deuk op' 2
  3. mrt '22 Cabka maakt zich op voor eerste handelsdag in Amsterdam

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links