Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Old boys in & out networks

Old boys in & out networks

U kent de namen, ze hebben geen introductie nodig. We hebben het dan over de crème de la crème van de beleggers. Hebben deze superbeleggers ook nog interessante transacties gedaan in het afgelopen kwartaal? Bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC komen hun verplichte meldingen elk kwartaal binnen en dat ziet er dan als volgt uit.

Warren Buffet koopt aandelen Wal-Mart, Verizon en Liberty Global bij. Hebt u klachten over uw UPC- of Ziggo-abonnementje, dan weet u bij wie u voortaan moet zijn :-) Hij heeft een pluk aandelen DirecTV verkocht waar het gonst overnamegeruchten, ook General Motors doet Buffet in de verkoop. Er zijn geen posities die hij geheel van de hand heeft gedaan dit jaar.

Tabellen - ook die van onderstaande grote beleggers - zijn van Gurufocus. U kunt op de tabel klikken voor een grotere versie.

 

 

George Soros heeft zóveel gehandeld dit kwartaal, dat het niet op eens op tien pagina's past. Gelukkig vat Marketwatch het prima samen. Ja, u ziet het goed: long Nokia!

George Soros dumped his stakes in banks and went for tech and gold miners in the first quarter, according to a filing with the Securities and Exchange Commission Thursday. Soros sold his holdings in Citigroup , J.P. Morgan and Bank of America . He took new stakes in RF Micro Devices , Nuance Communications , Marvel Technology Group , Nokia Corp. , and Cypress Semiconductor. Soros also boosted his stake in Herbalife and took a new position in Yamana Gold and AuRico Gold , and New Gold Inc.

Carl Icahn heeft zijn positie in Netflix afgebouwd en Ebay ingeslagen. Bij het internetbedrijf is Icahn na rumoer met de directie al vertrokken, dit omdat hij wilde dat Ebay Paypal voor 20% naar de beurs zou brengen. De directie kwam daar tegen in opstand. We weten niet of de investeerder nog steeds aandelen Ebay bezit.

 

 

John Paulson, leuk is dat hij ook in KPN zit, blijft inzetten op goud. Hij is de grootste investeerder in de SPDR Gold Trust.  Heeft de hedgefundmanager nog interessante stock picks naast KPN?

Paulson's grootste aankopen:

 

 

Paulson's grootste verkopen:

 

 

David Einhorn heeft zijn Verizon en General Motors aandelen de deur uit gedaan en ook van Apple verkoopt hij een hele pluk. Liberty Global heeft hij flink ingekocht. Een lijstje van zijn grootste aankopen:

 

 

En natuurlijk David Einhorn zijn grootste verkopen:

 

 

Daniël Loeb doet zijn technologie-aandelen van de hand. Namen als Blackberry, Yahoo!, Apple, Activision Blizzard en Baidu worden deels of geheel verkocht. Daar komen dan namen als Citigroup, Liberty Global en American Airlines voor terug.

 

 

Daniël Loeb zijn grootste verkopen:

 

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

 1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
 2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
 3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Apple 122,770 12 mei
  -3,140
  -2,49%
 2. Baidu 183,290 12 mei
  -6,430
  -3,39%
 3. Citigroup 74,230 12 mei
  -0,640
  -0,85%
 4. eBay 58,280 12 mei
  -2,150
  -3,56%
 5. Liberty Global plc 27,490 12 mei
  -0,535
  -1,91%
 6. Netflix 484,980 12 mei
  -10,100
  -2,04%
 7. Verizon Communications 54,000 feb '20
  0,000
  0,00%
 8. Yahoo! Inc 52,580 jun '17
  0,000
  0,00%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare