Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beurs vandaag

 1. Marktbreed geen vuiltje aan lucht, maar het spookt in tech-krochten

  Moet u AEX Technology Financial Index zien, 'vlucht' in Big Tech, meme-aandelen en verlieslatende tech in rats en insiders verkopen.

 2. Volatiliteit en gekkigheid, het is weer zover voorbeurs

  Dalingen, want omikron is nu ook in VS. Aalberts, BAM, Shell, ING, Ebusco, Tencent, Apple, Tesla, VW, insiders en meer.

 3. Zijn de beurzen voldoende afgekoeld?

  Hoewel serieus herstel vooralsnog is uitgebleven, lijken de meeste beurzen klaar om wat van het verloren terrein terug te winnen.

 4. Slotcall: Mooie start feestmaand met kerstgroen op de borden

  AEX +1,7%, want beurs schudt omikron al af...? Speciale aandacht tech en Prosus, Philips, FF, Intertrust, Accell, Tom2 en de rest.

 5. Het is dit jaar nog niet zó spannend geweest op het Damrak

  Het fraaie 2021 AEX-trendkanaal staat onder druk en hoe langer hoe minder fondsen dragen de stijging. This time it's different?

 6. Herstel voorbeurs op markten die aan alle kanten hectisch zijn

  AEX indicatie is +1,3%. Philips, Vopak en ForFarmers. Dollar, rentes, olie, volatiliteit, omikron, Fed en valuta en inkoopmanagersindices.

 7. AEX nog in correctiestand: aantal dalers groter dan aantal stijgers

  De AEX heeft de correctieve fase van de afgelopen zeven sessies nog niet beëindigd. Het technische plaatje blijft kwetsbaar.

 8. Slotcall: De Fed gaat sneller verkrappen en de markt is niet blij

  AEX -1,2% en we hebben het over de uitspraken van Fed-voorzitter Jerome Powell. Daarnaast doen een rondje langs BAM, de certificaten van Triodos Bank, Fastned, Boskalis, Avantium en meer!

 9. Premium

  Vijf koopwaardige aandelen in tijden van lockdowns

  In iedere markt liggen kansen. Zo ook in een wereld die geteisterd wordt door nieuwe lockdowns. Een lijstje van koopwaardige aandelen die hier mogelijk van gaan profiteren.

  De markten zijn de laatste dagen nogal nerveus, als gevolg van de opkomst van coronavariant Omikron. Fed-voorzitter Jerome Powell noemt deze mutant zelfs een bedreiging voor de Amerikaanse economie.

  Als blijkt dat de huidige vaccins niet werken tegen Omikron lijken nieuwe lockdowns bijna onvermijdelijk. Voor de meeste bedrijven betekent dit wederom een donkere winterperiode. Toch zijn er ook aandelen die van zo'n situatie kunnen profiteren.

 10. Premium

  BAM maakt zich op voor groei

  De bouwer gaat over op een nieuwe organisatiestructuur die moet zorgen voor meer effectiviteit en groei. Gaat BAM deze belofte waarmaken?

  BAM implementeert een nieuwe organisatiestructuur en dat past binnen het strategische plan 'Building a sustainable tomorrow'. Hierbij is sprake van een flinke de-risking door veel slecht draaiende buitenlandse activiteiten af te stoten.

  BAM is in dit proces al flink gevorderd en kan zich daardoor in toenemende mate richten op de zogeheten 'manage for growth' activiteiten. Dat belooft heel wat.

  Het is even afwachten hoe dit uitpakt, maar in ieder geval lopen er in het vervolg geen zwak presterende regio's meer door de afzonderlijke activiteiten.

 11. Behalve 'transitory' is de inflatie nu ook 'complicated'

  Na 'transitory' heeft de Fed een nieuw buzzword bij inflatie: 'complicated'. Bedoelt ze daarmee niet stagflatie? Maar ga dat maar roepen.

 12. Dat valt even tegen voorbeurs en het beweegt weer aan alle kanten

  AEX indicatie is -1,0%, spelbrekers zijn Moderna en Fed. Aegon, SBMO en Fastned, onze PPI 20,2%, veel koersactie en volle agenda.

 13. Mind the gap bij de AEX

  Technisch blijft de index kwetsbaar zolang de gap tussen 793 en 795 punten open blijft.

 14. Slotcall: belegger is zelfvertrouwen even kwijt

  AEX (+ 0,7%), ArcelorMittal, ING Groep, Just Eat Takeaway, Shell, Unibail, InPost, PostNL, Pharming, bitcoin, olie, rentes en meer.

 15. Kou is niet meteen uit lucht, zoals we intussen zijn gewend en verwend

  Aandelen herstellen, maar vegen niet meteen alle verliezen van bord. Bevestigen of ontkennen dollar, rentes, volatiliteit, goud, olie en crypto?

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links