Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Verdachte dividendrendementen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Nico van Geest

Auteur:

Nico van Geest is senior beleggingsanalist bij Wijs & van Oostveen. Van Geest heeft een indrukwekkend CV als beleggingsanalist. In de afgelopen twintig jaar werkte hij voor SNS Securities, Credit Suisse First Boston, Theodoor Gilissen en Van Lanschot. .

Recente artikelen van Nico van Geest

  1. Een uitdagend 2016
  2. Durf te voorspellen!
  3. 2015: AEX naar 450

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. sushi 19 april 2012 11:29
    beste, inzake vastgoed fondsen en in het bijzonder die vastgoed fondsen welke beleggen in A1 winkelvastgoed kan ik u melden dat in dit segment de huren NIET lager zijn. en de leegstand ook nog steeds zeer laag is. vooralsnog ziet het ernaar uit dat er genoeg buitenlandse retail partijen zijn die nog steeds op zoek zijn naar goede winkel locaties.ik ben van mening dat de strategie welke Vastned Retail gebruikt juist de goede is door zich te concentreren op solitaire winkelpanden. het lijkt mij daarom ook belangrijk dat u zich goed inleest in de materie alvorens u zich uitlaat over fonds. Ik durf ook niet te zeggen dat het dividend rendement gehandhaafd kan blijven maar
    maar het aandeel vs NAV wordt nog steeds tegen een aanzienlijke korting verhandeld. In goede tijden is dit altijd tegen een premie.
  2. forum rang 5 Porscheknakker 19 april 2012 12:49
    Als de koers van Delta Lloyd door allerlei duistere figuren niet omlaag gesabeld was geworden, dan stond deze nu op 20 - 22 euro. Het dividend zou dan rond de 5% zijn. En dat is normaal voor zo een aandeel.
    Nu staat de koers op 12 euro. Gelet op het feit dat er fundamenteel niets veranderd is bij DL is een dividend van 1,03 euro oké. Het zou een teken moeten zijn om nu massaal DL-aandelen te kopen voor een belachelijk lage prijs van 12 euro. Nico van Geest belicht deze kwestie te negatief.

    Groet
  3. [verwijderd] 19 april 2012 15:06
    Natuurlijk mag je vastgoedfondsen niet over een kam scheren. Ik constateer echter dat VastNed Retail haar piekdividend behaalde in 2009 (EUR 4.03) en dat het dividend in 2010 lager was (EUR 3.68) en het dividend van 2011 ook weer lager was (EUR 3.61)dan over 2010.

    Dat betekent natuurlijk niet dat op de huidige koers geen aantrekkelijk dividendrendement kan worden behaald. Overigens verwacht ik wel dat Unibail Rodamco in 2012 een hoger dividend zal geven dan in 2011, bij VastNed Retail ben ik daar nog niet zeker van.

    Nico van Geest
  4. [verwijderd] 19 april 2012 15:29
    Delta Lloyd zou inderdaad een gezond dividend rendement 4-5% geven wanneer de aandelen rond boekwaarde genoteerd staan. Echter door de lage swap rente en mogelijke verkoopdruk van grootaandeelhouder Aviva is dit niet het geval. Sinds de IPO, nu bijna 2 1/2 jaar geleden, is er nog geen positieve 'shareholdersreturn' behaald, want gecorrigeerd voor uitgekeerde dividenden haal je nog niet de introductiekoers van EUR 16.00. Gelukkig krijg je bij Delta Lloyd wel dividend; bij de meeste financials niet. Nu maar hopen dat de swap rente omhoog gaat, waarbij ook de solvabiliteitsratio kan toenemen.Nico van Geest
  5. forum rang 5 The Third Way... 19 april 2012 15:36
    quote:

    nvg55 schreef op 19 april 2012 15:29:

    Delta Lloyd zou inderdaad een gezond dividend rendement 4-5% geven wanneer de aandelen rond boekwaarde genoteerd staan. Echter door de lage swap rente en.... is dit niet het geval.
    ...
    Je stelt dat de swap rente niet verwerkt is in de boekwaarde. Kan je dit toelichten aub?

6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.