Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

IEX Podcast: Party like it is 1999... eh 2021

IEX Podcast: Party like it is 1999... eh 2021

Het is weer vrijdag dus hebben we voor u een nieuwe podcast in de aanbieding. Zoals u van ons gewend bent, bespreken Arend Jan en ik op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

   • Verkopen bestaande woningen in China crashen
   • De laatste havik binnen de ECB stopt ermee
   • Waarom u de Bitcoin-ETF beter kunt mijden
   • Apple-update hakt erin bij socialemediabedrijven
   • Erdogan is tegenwoordig centrale bankier
   • Het groeiprobleem van Unilever
   • Het is niet altijd feest bij ASML
   • Waarom de koers van Philips de laatste dagen zo hard oploopt
   • CEO Vopak vertrekt op een opvallend moment
   • PostNL interessante hedge tegen nieuwe lockdowns
   • Waarom fundamentele analisten het veelal oneens zijn met TA'ers
   • Korte vooruitblik op de komende week

Niels Koerts is beleggingsanalist bij IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is sinds 2019 beleggingsanalist bij IEX. Al op dertienjarige leeftijd begon hij met beleggen, uitgerekend in 2008, het hoogtepunt van de financiële crisis, waardoor hij meteen wist wat verliezen was. Zijn passie voor beleggen heeft hier gelukkig niet onder geleden. In 2020 heeft hij zijn bachelor bestuurskunde ...

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

 1. 12:00 Twitter: vertrek CEO Jack Dorsey geen gamechanger
 2. 01 dec Het gaat van kwaad tot erger met Philips
 3. 01 dec Markt gelooft niet in beloftes Bristol-Myers

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. Maan Arkenbosch 22 oktober 2021 21:58
  Het is een veeg teken dat de belangrijke realist en president van de Duitse Bundes bank zijn biezen pakt. Inmiddels heeft de E.C.B. ongeveer €. 3.200 miljard aan voornamelijk obligaties van veel inferieure debiteuren op de plank liggen. Ondertussen ligt de echte inflatie rond de 4%. De levering krapte bij bedrijven houdt m.i. de huidige hoge inflatie nog in toom. Zodra de inflatie door een (globale) loon-prijs signaal, hardnekkig wordt, zal de nu reeds stijgende kapitaalmarkt rente de waarde van veel E.C.B.zuid E.U.landelijke junk bonds/zombie papier aantasten. Nu vluchten meerdere beleggers al in crypto munten, echter dan gaat het in volle galop, ook met de edelmetalen/strategische grondstoffen. De vraag is hoe de politiek dan de E.C.B. gaat aansturen. Nog meer drukpersen om sociale onrust te voorkomen is geen optie. Schulden titels op de E.C.B. balans, afschrijven evenmin, immers dan valt een stuk €./E.U. vertrouwen weg. De financiering/calculatie van/in de klimaatlasten kan de genadeklap voor de €.opleveren. De veel te hoge import van hordes gelukzoekers in ons dichtst bevolkte land van de E.U. is niet meer vol te houden. Hopelijk gaan de V.S. en China of Iran en Israël geen capriolen uithalen. Want dan zijn de ""aandelenbeurs"" rapen echt gaar!
 2. forum rang 4 mok 23 oktober 2021 16:10
  Misschien een keer een China expert uitnodigen. De verhalen rond vastgoed in China maakte mij jaren geleden al voorzichtig, volledig ten onrechte. Ik heb ook begrepen dat chinezen toestemming moeten hebben om een tweede huis te verkopen, iets wat vaak geweigerd wordt om markt te beschermen. Dat verklaart misschien ook de forse daling van woning verkopen. Hoe dan ook, het is lastig om hier iets over te zeggen en dan wreekt het kennis tekort zich in deze podcast. Angst is namelijk een slechte raadgever, wat mij meermalen parten speelt.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links