Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX Podcast: Emissie AMG, Prosus verkoopt en gerucht KPN

IEX Podcast: Emissie AMG, Prosus verkoopt en gerucht KPN

Het is weer vrijdag dus hebben we voor u een nieuwe podcast in de aanbieding. Arend Jan en ik bespreken op luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen van de afgelopen week. 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • VIX onder 20: het is officieel rustig op de beurs
 • Technologiebedrijven geraakt door belastingplan Biden
 • Emissie AMG
 • Ongelukkige timing Prosus
 • Gilead houdt vertrouwen in Galapagos
 • Prosus verkoopt 2% belang in Tencent
 • Overnamespeculatie KPN
 • Tip van een influencer: Tim van Langzaamrijker.nl
 • Steunpakket Air France-KLM helpt beleggers niet
 • Tip van de week
 • Beursgang Coinbase en Robin Hood
 • Korte vooruitblik op komende week

Daarnaast introduceren wij vanaf volgende week een nieuwe rubriek waarin we een aantal vragen van luisteraars beantwoorden. Heeft u een leuke vraag? Stel hem dan hieronder in de reacties en wellicht beantwoorden wij hem volgende week.

Luister de podcast op Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts.

Niels Koerts is beleggingsanalist bij IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,71 per week.

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is sinds 2019 beleggingsanalist bij IEX. Al op dertienjarige leeftijd begon hij met beleggen, uitgerekend in 2008, het hoogtepunt van de financiële crisis, waardoor hij meteen wist wat verliezen was. Zijn passie voor beleggen heeft hier gelukkig niet onder geleden. In 2020 heeft hij zijn bachelor bestuurskunde ...

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

 1. 27 jan "Dit aandeel is een mooi alternatief voor een ETF" 11
 2. 26 jan Koersstijging Accsys buiten alle proporties
 3. 26 jan Johnson & Johnson heeft zijn zaakjes goed op orde

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. Joyeuse 10 april 2021 12:31
  Dank voor wederom een leuke podcast! Heerlijke afsluiting van de (werk)week. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik hoop dat jullie de bijdrage van Coen, interview met een influencer, snel gaan evalueren. Het maakt de podcast inhoudelijk een stuk zwakker. Mocht ik een mening van dit soort mensen zoeken, dan zoek ik deze liever zelf...
 2. yulina 10 april 2021 16:03
  quote:

  Joyeuse schreef op 10 april 2021 12:31:

  Dank voor wederom een leuke podcast! Heerlijke afsluiting van de (werk)week. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik hoop dat jullie de bijdrage van Coen, interview met een influencer, snel gaan evalueren. Het maakt de podcast inhoudelijk een stuk zwakker. Mocht ik een mening van dit soort mensen zoeken, dan zoek ik deze liever zelf...
  Ik vind dat wel meevallen, de heren bespreken deze "tip" duidelijk na en op die manier krijg je alsnog wat inhoudelijke info over de betreffende tip. Ik vind het wel vermakelijk - net zoals de gehele podcast het niet zozeer van de inhoud moet hebben - bijvoorbeeld Niels heeft het over een aandelentip van een farmaceut en vindt de pijplijn wel in orde op basis van de website. Tsja...

  Ben overigens wel benieuwd naar die excel sheet van Niels, ik kan zelf ook nooit echt berekenen wat m'n rendement is en vergelijken met de AEX!
 3. forum rang 5 Stephanus1987 10 april 2021 16:25
  Sluit ik mij bij aan, als ik beleggingsadvies van influencers wil hebben ging ik niet naar IEX ;-) maar goed het is ook een luchtig en vermakelijke podcast ter afsluiting van de week. Ook geen premium content dus de diepte moet je niet verwachten, wel gewoon een leuk gesprek over de markt. Premium zelf kan overigens wel een tandje bij, maar dat is een andere discussie. Zeur nu ook al een tijdje over the road to succes serie maar krijg daar geen antwoord meer op. Er is ook concurrentie bij nu van oud collega Nico dus spannend wat we kunnen gaan verwachten. Iedergeval prettig weekend!
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links