Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEXProfs: Stress en cash

Het was de week van zum Tode betrübt, maar uiteindelijk ook nog van Himmelhoch jauchzend.  En van de gebruikelijke goed een nuttige informatie op IEXProfs. Een kort rondje highlights.

ETF's in Europa
iShares blijft dik marktleider in Europa, maar andere ETF-aanbieders brengen wel steeds meer nieuwe bumperklevers op de beurs. Marktomvang 197 miljard euro.

Verhoogt China de rente?
Volgens analisten gaat China volgende week de rente verhogen. En dat is slecht nieuws voor commodities, denkt de Saxo Bank.

Groen moet je doen
Liefst 90% van de professionele beleggers wil meer groen beleggen, maar de  infrastructuur is nog onvoldoende.

Vergeet de VIX
De bank met de lange achternaam heeft een veel betere stresindex ontwikkelt, die ook korte heftige dalingen van aandelen en commodities accuraat voorspelt.

De euro is stuk
De dollar zou ten onder gaan door QE2, maar sinds het vervroegde sinterklaascadeau van 600 miljard dollar is juist de euro aan het wankelen gebracht. Morgan Stanley ziet een valutatrendbreuk.

Inflatie? Wij?
Inflatie is China ligt rond de 4,5%, maar Mr. BRIC Jim O’Neill is helemaal niet bang voor het Chinese inflatiespook. Boe!

Rustig aan
Beleggers zijn bereid weer meer risico’s te nemen, ziet JP Morgan, Maar wel met hele kleine beetjes tegelijk. Aandelenfondsen zijn nog altijd niet echt in trek.

Je bent pas een vent met dividend
Ook de Duitse Jörich von den Busch is zich daarvan bewust. Het effect van dividend op het rendement wordt grof onderschat. Dividend is een cashcow.

Nederlandse kruimelaars
Hollandse hedgefunds blijven de procentjes bij elkaar sprokkelen. De cijfers over oktober laten een plus van 1,2% zien. Houwe zo die gaat, jongens.


Slagveld in Fonds 40

De beleggingsfondsenindex IEX Fonds 40 is al een maand verder en heeft een woelige november achter de rug. Maar wel weer gewoon 3% erbij.  Alsof het niks is.

Infocrunch
Te weinig, te veel. Met de informatievoorziening doen aanbieders van structureds het nooit goed. Marcel Tak kijkt naar het ei dat de KIID gelegd heeft.


 

De Redactie van IEX Profs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. Om te reageren op dit artikel, klik hier.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10 mei Must read: TikTok is niet voor beleggingsadvies
  2. 08 mei Must read: Amerikaanse consument heeft geld genoeg
  3. 07 mei Must read: Inspelen op Amerikaanse verkiezingen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links