Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuwe prijzencompetitie gestart

Nieuwe prijzencompetitie gestart
Scholieren strijden met elkaar om de titel ‘beste belegger van Nederland’

Amsterdam, 6 april 2010 – Duizenden Havo- en VWO-scholieren zijn vandaag begonnen met de strijd om de titel ‘beste scholierenbelegger van Nederland’. Aan Scholenstrijd.nl, de landelijke competitie voor middelbare scholieren die economie volgen, doen op dit moment ruim 1600 teams mee met elk 3 tot 4 deelnemers.

De strijd in deze prijzencompetitie (die elk jaar twee keer wordt gehouden) draait om fraaie hoofdprijzen zoals het bezoek van het hele team aan een Lasergame, een paintballevent of een dag skiën. Daarnaast krijgen de teams ook een rondleiding op de beurs en zijn alle deelnemende teams uitgenodigd door Maastricht University op 22 juni voor Scholenstrijd offline@Maastricht University. Scholieren kunnen niet alleen prijzen winnen voor het beste rendement, maar ook voor de beste afzonderlijke portefeuilles en de beste risico-rendementsverhouding per klas en portefeuille.

Nieuw dit jaar is dat promovendi van Maastricht University de leerlingen elke dinsdag- en donderdagmiddag bijstaan op het forum, met praktische vragen.

Scholenstrijd.nl is een virtueel beursspel waarin scholieren op een praktische manier leren hoe de kapitaalmarkt werkt en leren om te gaan met risicoprofielen en beleggingsadvies. De scholieren beleggen met fictief kapitaal op de Amsterdamse beurs. Deze competitie maakt inmiddels bij honderden scholen onderdeel uit van het standaard lesprogramma op Havo en VWO. Scholenstrijd is ontwikkeld door beleggersplatform IEX, in samenwerking met het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling SLO, Stichting Schadefonds Beleggers, NYSE Euronext, Royal Dutch Shell, ABP, Wereldhave, Maastricht University en Universiteit Twente.

In het spel worden klassen opgedeeld in groepjes van drie of vier leerlingen. Elk groepje kruipt in de rol van beleggingsadviseur en moet een beleggingsadvies opstellen voor bijvoorbeeld vader, moeder of grootouder. De eerste opdracht is het vaststellen van het risicoprofiel van de klant. Daarna krijgen de scholieren een virtueel startkapitaal van 100.000 euro waarmee zij kunnen beleggen in aandelen en beleggingsfondsen met een notering aan NYSE Euronext Amsterdam.

--------------------------
Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Chiel Versteege, Interactive Concepts Manager IEX Media Groep BV, tel. +31 (0)20 – 435 21 77/+ 31 (0)628760723 e-mail: chiel.versteege@freemediagroup.nl

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Investor Relations IEX Group

In de Perskamer biedt de Investor Relations van IEX Group informatie over onze eigen IEX.nl. IEX Group heeft daarnaast ook de beleggerstitels Belegger, BeursOnline, DeBeurs, Guruwatch en IEX Geld, IEX Particioaties en IEX Profs met een totaalbereik van 1,25 miljoen beleggers. In België heeft IEX met Beursduivel maandelijk...

Meer over Investor Relations IEX Group

Recente artikelen van Investor Relations IEX Group

  1. jan '16 Nieuw op de beurs: IEX Group 9

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links