Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuw op IEX: Forumbadges

Nieuw op IEX: Forumbadges

Vanaf vandaag zien sommige vaste bezoekers van het IEX-forum een symbooltje voor hun naam verschijnen. Die symbolen noemen we badges; ze geven aan dat een forumlid gedurende een langere periode een actieve en inhoudelijke bijdrage levert aan het forum.

Waarom badges? Het IEX-forum is al jaren de meest dynamische beleggerscommunity van Nederland; dat is te danken aan de activiteit van de leden en de inhoudelijkheid van de discussies. De badges zijn onze manier om die activiteit en kwaliteit van de bijdragen te belonen.

Het is ook handig voor minder doorgewinterde bezoekers, want zo wordt voor iedereen duidelijk wie er al de nodige status hebben opgebouwd als goede posters. 

U bepaalt uw badge

We houden het subtiel, dus we plakken geen enorme stickers over uw alias en we blijven iedereen gelijk behandelen, ook in de moderatie. Een smaakvol icoontje - blauw voor erkend actieve posters, goud voor de meer senior en nóg actiever  leden – is alles wat u er in het dagelijkse IEX-leven van merkt.

Wie bepaalt er wie welke badge krijgt? Dat bent u zelf. De puntentelling die eraan ten grondslag ligt is gebaseerd op tijd (we kijken naar het gedrag over meerdere jaren), activiteit en inhoudelijkheid. Dan weet u zelf wel wat we bedoelen. Om extreem 'sturen' op maximale punten te vermijden laten we de exacte formule bij IEX in de kluis liggen.

Hoe zien die badges eruit?  

 

Geen symbool

Beginnende, sporadische en beperkt actieve posters, op weg naar hun eerste badge.

 

Blauwe badges

Actieve forumleden - hoe hoger de score, hoe meer strepen.


 

Gouden badges

Senior level: actieve forumleden met hoge scores over een langere periode.


 

De eredivisie

 

De topposters en most valuable players van het IEX-forum. Voor slechts zeer weinigen weggelegd.

 

Extra uitdaging

Het IEX-forum is en blijft dé plek om te discussieren over beurs en beleggen. De badges maken het nog wat overzichtelijker voor de vele bezoekers en meelezers; de actieve deelnemers hebben er bovendien een uitdaging bij - althans, zolang ze nog niet tot de eredivisie zijn toegetreden.   

Een complete uitleg over het systeem van forumbadges vindt u op deze pagina.

P.S.: Oh ja, onze designers hebben het forum ook een tikje opgefrist. Alles werkt nog exact zoals voorheen, maar dit likje verf was wel even nodig. We hopen dat u het kunt waarderen.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

 1. 12 aug Investeringsmaatschappij Exor krijgt beursnotering in Amsterdam 4
 2. 10 aug Zo beleg je met weinig geld
 3. 09 aug Kom jij stage lopen bij de grootste (social) community voor beleggers in Nederland? 17

Gerelateerd

Reacties

146 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 8 ff_relativeren 4 mei 2020 23:31
  Beste leden van de IEX redactie,

  de toevoeging van batches is een verrassing die we vanavond onverwacht voorgeschoteld kregen.
  Die batches waren eigenlijk niet het eerste dat opviel. Het was meer de totale verandering van opmaak.

  Het is even wennen na zoveel jaren van vertrouwde "oude" opmaak. Het is vreemd om van jezelf te merken hoe je bent gaan hechten aan die vertrouwdheid. Wat mij betreft zouden we zo terug mogen naar de vorige opmaak, inclusief of exclusief de batches.

  De totale "make-over" is wat mij betreft niet wat de blikvanger moet zijn. Uiteindelijk gaat het om het makkelijke overzicht + de snelle leesbaarheid van de fora.

  En dat is het gevoel dat ik een beetje mis na deze make-over. Misschien went het wel.
  En misschien ben ik 1 van de weinigen die is gaan hechten aan de vorige stijl. Misschien ook niet. Misschien zijn er meer forumleden en forumvolgers die de vorige stijl prettiger vonden.

  Daarom een vraagje ; als er over een paar maanden nog steeds signalen blijven binnenkomen dat de oude lay-out prettiger is, .. is uw redactie dan bereid om de make-over terug te draaien ? Laten we zeggen, terug naar de oude lay-out, maar dan inclusief de badges (als het de redactie daarom te doen was) ?

  Het beste van 2 werelden ; de gewenste functionele toevoeging, gekoppeld aan het sentiment van de (bijna dagelijkse) gebruikers ..
 2. ShelLuser 5 mei 2020 00:24
  Ik sta hier niet negatief tegenover eerlijk gezegd; alhoewel ik het met een schrijver boven mij eens ben dat het uiteindelijk enkel tierelantijntjes zijn is het ook zo dat je er zelf je eigen waarde aan geeft.

  Een opmerking: als ik een post 'like' dan schiet mijn browserscherm meteen omhoog, je verwacht eigenlijk dat de like meteen doorgegeven wordt. POST vs Javascript zou mijn theorie hierover zijn. Misschien iets om naar te kijken? Ik vind het super hinderlijk als ik een discussie lees, dan een post wil waarderen om vervolgens meteen de draad kwijt te zijn.

  Afgezien daarvan vind ik de veranderingen op eerste gezicht best goed overkomen!
 3. forum rang 6 Theo3 5 mei 2020 06:35
  Als de tussen lijn iets dikker zou zijn was het al overzichtelijker. En over badges gesproken, ik ben hier al lid sinds 2000 op dit forum en er zijn er hier lid sinds een paar maanden of veranderen compleet van alias en hebben hogere badges gekregen dat is raar. Niet dat ik er op sta te springen om een STER te krijgen maar beoordeel iemand op zijn jaren en trouw naar jullie toe en niet of de een meer geletterd of een hogere studie gedaan heeft. Dat is een vorm van discriminatie en niet netjes naar de persoon toe. Alvast bedankt voor de dikkere lijnen.
 4. forum rang 9 BassieNL 5 mei 2020 07:39
  quote:

  Basta schreef op 5 mei 2020 07:22:

  Op 4 mei met dat soort sterren aankomen?

  Slechte uitvoering, sorry.

  Basta
  Inderdaad. Timing kon niet slechter.

  Wie beoordeelt de berichten van forumleden op inhoud? Het AB systeem, een algoritme of de moderatie?

  Het systeem suggereert dat een forumlid met hoge rang goede en betrouwbare berichten plaatst. Ik vind dat gevaarlijk.
 5. Sjonnie2 5 mei 2020 07:42
  Ik vind de nieuwe lay out absoluut geen verbetering, veel meer lege ruimte in iedere posting waardoor je veel meer moet scrollen. Dit moet toch veel beter kunnen IEX ?.
  Ook ben ik geen voorstander van de badges, veel overbodige opsmuk wat de leesbaarheid niet ten goede komt.
  Dus wat mij betreft heel snel terug naar de oude lay out.

 6. [verwijderd] 5 mei 2020 07:57

  Beste IEX,

  Ik ben al jarenlang een zeer enthousiast forumdeelnemer. Ik vind het forum dat jullie hebben opgebouwd echt geweldig.

  De nieuwe layout is echter geen verbetering. Het wordt er rommeliger en onoverzichtelijker door. Op een mobiele telefoon is het zelfs rampzalig, want nauwelijks leesbaar. Maar ook op een desktop is het geen verbetering.

  Wat mij betreft mag de oude layout weer worden teruggezet.

146 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links