Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beste keuze 2019: Duurzame fondsen

Beste keuze 2019: Duurzame fondsen

De duurzame golf kleurt langzaam het hele fondsaanbod groen. Dit is onze selectie van duurzame toppers. 

Als je dan toch belegt, waarom dan niet in zaken die de wereld een beetje beter maken - of in ieder geval niet slechter?

Niet alleen voor millennials

Dat duurzaam beleggen je rendement zou kosten - omdat het je beperkt in je mogelijkheden - is anno 2019 geen communis opinio meer. Sterker, door vervuilende of onethische pratkijken te vermijden kan een belegger zich ook vrijwaren van toekomstige risico's.

Niet alleen millennials houden zich bezig met de maatschappelijk impact van beleggingen. De groene golf heeft zich in razendsnel tempo verspreid over de hele beleggingsmarkt. Er is bijna geen pensioenfonds of grote investeerder meer te vinden dat de beginselen van maatschappelijk verantwoord beleggen niet omarmt.   

Het gevolg is dat de categorie 'Duurzame Beleggingsfondsen' zoals we die hier behandelen, zichzelf langzaam aan het opheffen is. Inmiddels wordt ieder huis-tuin-en-keuken-beleggingsfonds langs de duurzaamheidslat gelegd. En zijn fondshuizen overal ter wereld druk bezig met het integreren van ESG-criteria (Environmental, Social, Governance) in het beleggingsbeleid. 

Vele smaken duurzaam

Kortom, zo langzamerhand kleurt het hele fondsaanbod groen. Maar dat neemt niet weg dat er nog genoeg te kiezen valt op het gebied van specifiek duurzame fondsen. Duurzaamheid is tenslotte ook op vele manier in te vullen. van passief (geen foute aandelen in portefeuille), tot actief (beleggen in nieuwe technologieën en thema's met duurzame impact). 

We hebben bij de selectie van de Beste Keuzes in deze categorie dan ook gezorgd voor spreiding: u vindt (uiteraard) een duurzaam wereldwijd aandelenfonds, maar we selecteerden ook Beste Keuzes op het gebied van specifiek duurzame thema's, obligaties en microkrediet.

Bekijk de Beste Keuzes 2019 - Duurzame beleggingsfondsen


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 14 sep Uitstekend eerste halfjaar voor IEX Group 9
  2. 07 sep Slimste Belegger 2021: update over prijzen
  3. 03 sep Beursexperts: koop Prosus, gooi Just Eat Takeaway in de uitverkoop 5

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links