Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

After Hours: Netflix

After Hours: Netflix

Welkom bij weer een nieuwe reeks After Hours op IEX, want het cijferseizoen is ook op Wall Street weer begonnen. Vanavond zijn er de Q2-cijfers van Neftlix, maar laten we eerst even vooruitblikken. Waar gaat het vanavond om en waar moeten we op letten?

 • De groei van het aantal abonnees. Bij voorgaande cijferrapportages was dit iedere keer een trigger voor een enorme koersstijging van het aandeel. Elke keer als ik er short in zat... Dus zo heb ik mijn lesje wel geleerd. Tegen de trend in de hardst stijgende aandelen shorten is een te dure hobby.
 • Winst- en omzetcijfers werd eigenlijk altijd wat minder op gelet, maar wie weet. De markt is de laatste maanden onrustiger dan in de twee jaar hiervoor. Dus misschien maken omzet en winst nu wel uit.

Cijfers

Dan over naar Q2-cijfers. De cijfers zelfs zijn niet verkeerd, maar omdat Netflix voorzichtig is over de outlook zakt de koers. Ook is het aantal nieuwe abonnees lager dan verwacht en dan krijg je dus dit effect.

Bespoke heeft nog wat cijfertjes:

Anthony Macaroni houdt het ook op het outlookverhaal wat de daling veroorzaakt:

Goed punt :-)

Heeft ook effect op de Nasdaq 100 future (-0,9%) zoals u kunt zien en ook de S&P future nu op -0,2%, dus impact heeft het zeker.


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

 1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
 2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
 3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Accuboor 16 juli 2018 23:41
  Mwah... ze doen het nog steeds erg goed. En er is wel een verschil tussen Netflix en Amazon (150x ebitda) en techbedrijven als microsoft en Alphabet (18-20x ebitda).

  Uiteindelijk zijn deze techbedrijven wel aan het bouwen aan een erg krachtige positie. Een musthave voor pensioenbeleggers met een horizon van 10 jaar plus.
 2. forum rang 5 Daexter 16 juli 2018 23:46
  Zeker, geheel mee eens, ben zelf gefaseerd uitgestapt op Netflix tussen de 270 en 360 dollar. Heb al enige tijd kooporders staan rond diezelfde 270 dollar en zie het als reeele mogelijkheid dat die binnenkort geaccepteerd gaan worden.

  Op de lange termijn, zie ik netflix nog wel naar dik boven de 500 dollar gaan en op de termijn die jij noemt misschien zelfs 1000, winner takes all
 3. Dikke Durk 17 juli 2018 13:50
  Net even gekeken, Netflix premarket staat op: 349.60. Een verschil van 50,88. De straddle staat nu nog 16,78 in de winst.

  (overigens heb ik deze straddle niet aangeschaft, veel te duur in aanschaf. Via mijn broker kan ik trouwens ook geen opties aanschaffen van Amerikaanse bedrijven)

  quote:

  Durk de baas yn it lizzende wurk schreef op 17 juli 2018 00:22:


  Nu staat de koers op 343,55 (verschil van 46,93). Ik ben benieuwd waar het morgen op opent.

  Sigh, dat hoofdrekenen van mij op de late avond is ook niet meer wat het was. Het verschil was 56,93.
 4. [verwijderd] 17 juli 2018 13:56
  quote:

  Accuboor schreef op 16 juli 2018 23:41:


  Mwah... ze doen het nog steeds erg goed. En er is wel een verschil tussen Netflix en Amazon (150x ebitda) en techbedrijven als microsoft en Alphabet (18-20x ebitda).

  Uiteindelijk zijn deze techbedrijven wel aan het bouwen aan een erg krachtige positie. Een musthave voor pensioenbeleggers met een horizon van 10 jaar plus.


  Ik vind dat er wel wat meer realisme mag komen in de waarderingen van bijvoorbeeld Amazon, Netflix, Adyen, Takeaway.com

  Onvergelijkbare bedrijven (zowel qua omvang als business), maar alle vier met idioot hoge multiples die gebaseerd zijn op de belofte van een steile groeicurve. Wat mij betreft een techbubbel
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Netflix

397,500 21 jan
-110,750 -21,79%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links