Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Kamer niet enthousiast over voorstel AWVN

DEN HAAG (AFN) - In de Tweede Kamer wordt niet meteen enthousiast gereageerd op het voorstel van werkgeversorganisatie AWVN om werknemers volgend jaar eenmalig een belastingvrije bonus van 2 procent te geven in plaats van een structurele loonsverhoging in de cao.

,,Ik vind het een aardige gedachte'', zegt VVD-Kamerlid Helma Neppérus. ,,Maar ik zeg er wel bij dat de rekening wordt betaald door de belastingbetaler.'' Als de voorgestelde bonus voor werknemers in Nederland belastingvrij wordt verstrekt, loopt de Belastingdienst daardoor al snel meer dan 1 miljard euro mis. Neppérus noemt dat fors.

GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver is tegen het voorstel. ,,Wat de werkgevers voorstellen is hapsnapbeleid. We hebben structurele oplossingen nodig.'' GroenLinks wil de inkomstenbelasting verlagen, waardoor mensen niet alleen volgend jaar, maar ieder jaar meer geld overhouden. D66-Kamerlid Fatma Koser Kaya stelt dat het AWVN-plan er niet voor zorgt dat werken structureel aantrekkelijker wordt. Net als Klaver pleit zij voor een verlaging van de inkomstenbelasting.

De SP laat een oordeel over het AWVN-voorstel over aan de vakbonden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.