Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klein verlies voor Witte Molen

MEEUWEN (AFN) - Diervoederbedrijf Witte Molen heeft in het eerste halfjaar een verlies uit voortgezette activiteiten in de boeken gezet van 5000 euro. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

Dat is een toename ten opzichte van het negatieve resultaat van 2000 euro dat in dezelfde periode een jaar geleden werd behaald. Het verlies uit beëindigde bedrijfsactiviteiten kwam over de eerste zes maanden van dit jaar uit op 15.000 euro, tegen 10.000 euro een jaar terug.

Het bedrijfsresultaat was positief, en kwam uit op 56.000 euro. Dat is echter ook een afname vergeleken met een jaar geleden, toen Witte Molen nog een bedrijfsresultaat van 85.000 wist te behalen.

Economische crisis

Witte Molen zag de omzet dalen van 5,6 miljoen euro naar 5,1 miljoen euro. Over heel 2012 wordt een omzet voorzien van minimaal 10,2 miljoen euro.

Het beursgenoteerde bedrijf signaleert verder ,,bewegingen van andere partijen die Witte Molen benaderen met uiteenlopende proposities''. Of er concrete gesprekken worden gevoerd over een overname, meldde de onderneming niet.

Witte Molen ziet de consoliderende bewegingen als een gevolg van de economische crisis. ,,Wellicht dat de economische en financiële crisis net die aanzet is voor een beweging richting een gezondere marktsituatie''.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 juli 2012 21:59
    Ik begrijp werkelijk niet waarom de Witte Molen met een beursnotering
    geen voordeel weet te halen uit die beursnotering. Met een relatief kleine omzet komt dat er ook nooit uit. Ik ben niet beurs genoteert maar doe 4 keer meer.
    Daarbij laat ik grote accounts lopen die 90 dagen betalingstermijn kennen simpel omdat die ruimte er niet is. Bij een betere balans eigen vermogen -vreemd vermogen - kan je die soort klanten wel bedienen , dan kan je zomaar 40-50 miljoen extra omzet pakken.
    Je maakt mij niet wijs dat men bij de Witte Molen alleen maar aan de parkieten voer spullen zit te denken..

    grt.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links