Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

'Amsterdamse beurs opent lager'

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam zal vrijdag naar verwachting lager openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met verliezen beginnen in navolging van de late terugval van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast wordt gewacht op de kwartaalcijfers van de Amerikaanse banken JPMorgan Chase en Wells Fargo.

,,De AEX begint rond 1 punt lager. Er is weinig nieuws. De IMF-vergadering is begonnen en men doet er alles aan om het te laten lijken dat de probleemlanden zich aan de afspraken houden zodat ze nieuwe leningen kunnen krijgen. Daarnaast is het uitkijken naar de cijfers van Amerikaanse banken, die naar verwachting goede resultaten laten zien. Elders in het Amerikaanse bedrijfsleven gaat het minder goed gezien de waarschuwing van chipmaker AMD'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

De Amerikaanse chipmaker Advanced Micro Devices (AMD) gaf donderdag na de slotbel op Wall Street een omzetwaarschuwing. Het bedrijf verwacht nu dat de omzet in het derde kwartaal met 10 procent zal dalen ten opzichte van het tweede kwartaal.

Arseus

In Amsterdam bracht Arseus vrijdag de omzetcijfers naar buiten. De medisch toeleverancier zag de omzet in het derde kwartaal met 4,5 procent stijgen tot 121,9 miljoen euro. Drie van de vier onderdelen van Arseusdroegen bij aan de omzetstijging.

In het Verre Oosten lieten de beurzen vrijdag een gemengd beeld zien. In Tokio sloot de Nikkei 0,2 procent lager. Zware koersverliezen van het Japanse mobieletelefoniebedrijf Softbank en retailer Fast Retailing wogen op de Japanse beurs. Het weekverlies van de Nikkei bedroeg 3,7 procent.

Dow Jones

De beurzen in New York toonden donderdag weinig beweging. Wall Street kreeg nog enige steun van goede cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt, maar beleggers bleven onzeker over het cijferseizoen en de economie.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het einde van de handel 0,1 procent lager op 13.326,39 punten. De brede S&P 500 klom een fractie tot 1432,84 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent naar 3049,38 punten.

Slot AEX

De Europese beurzen maakten donderdag een einde aan een verliesreeks van 3 dagen. Beleggers werden aangemoedigd door meevallende resultaten van bedrijven als Carrefour en Burberry. Ook kreeg de handel steun van een veel beter dan verwacht cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 0,8 procent hoger op 329,55 punten. De MidKap-index won 0,2 procent tot 527,82 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 1,4 procent.

De euro was vrijdag voorbeurs 1,2934 dollar waard, evenveel als aan het eind van de Europese beurshandel donderdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 92,28 dollar per vat en Brentolie zakte 0,2 procent tot 115,48 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.