Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Meerderheid ECB-bestuur voor lagere rente'

Gepubliceerd op 7 dec 2012 om 14:15 | Views: 2.368 | Onderwerpen: rente

FRANKFURT (AFN) - Een meerderheid van de bestuurders van de Europese Centrale Bank (ECB) staat open voor een renteverlaging op korte termijn. Dat meldde persbureau Bloomberg vrijdag op basis van ingewijden.

Volgens de bronnen zou een meerderheid van de bestuurders donderdag al voorstander zijn geweest van een nieuwe renteverlaging. Omdat de ECB op dat moment ook met nieuwe, zeer sombere ramingen voor de economische groei kwam, werd die stap echter als te alarmerend gezien. De ECB hield de rente daarom ongewijzigd op het historisch lage peil van 0,75 procent. Een nieuwe renteverlaging wordt volgende maand verder besproken, aldus de ingewijden.

Uit de nieuwe ramingen van de ECB bleek donderdag dat de kans groot is dat de euro-economieën volgend jaar krimpen. In het slechtste geval worden ze gemiddeld 0,9 procent kleiner, in het beste scenario ontstaat een economische groei van slechts 0,3 procent.

Stimuleren

Een lagere rente kan helpen de economische groei te stimuleren. Als banken de lagere rente doorberekenen aan hun klanten wordt krediet goedkoper, wat een stimulans kan geven aan de uitgaven en investeringen.

ECB-president Mario Draghi gaf donderdag al aan dat er een brede discussie vooraf was gegaan aan het besluit de rente onveranderd te laten. Het rentebeleid wordt bepaald door het bestuurscomité van de centrale bank. Dat bestaat uit de zes vaste bestuurders van de bank en de presidenten van de nationale centrale banken van de 17 eurolanden.

Gerelateerd

rente

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Inimini&Dikidik
0
quote:

$euri schreef op 7 dec 2012 om 14:36:


mosterd na de maaltijd gevalletje
Inderdaad heb net me hypotheek weer voor 5 jaar vast gezet tegen 3,5%, een verlaging van 0,25% had me dan ook op de hypotheek weer 0,15 a 0,2 gescheeld.
OldAndWise
0
Te lang een zeer lage rente is funest voor een economie....

Maar DAT zal je niet terugvinden in hun PR-verhalen.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links