Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Update: meer omzet en hoger resultaat voor Kendrion

Update: meer omzet en hoger resultaat voor Kendrion
Beeld: Kendrion

(ABM FN-Dow Jones) Kendrion heeft in het eerste kwartaal van 2021 de omzet zien oplopen met een stijging van de nettowinst. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de cijfers van de specialist in elektromagneten.

De omzet over de eerste drie maanden van 2021 kwam op jaarbasis 5 procent hoger uit op 115,3 miljoen euro. Het genormaliseerde operationeel resultaat (EBITDA) steeg met 18 procent naar 16,1 miljoen euro met een bijbehorende marge van 14,0 procent.

De genormaliseerde nettowinst steeg van 4,7 miljoen naar 6,4 miljoen euro.

CEO Joep van Beurden van Kendrion gaf tegen ABM Financial News dinsdag aan dat Industrial Brakes, goed voor circa 30 procent van de groepsomzet, met de omzet al boven het peil van voor de uitbraak van de pandemie zit. "Deze divisie heeft de elektrificatie versneld en daarmee ook de vraag naar onze remsystemen", aldus Van Beurden.

De nettoschuldpositie steeg naar 109,7 miljoen euro aan het eind van het eerste kwartaal. Ultimo 2020 was dit nog 103,2 miljoen euro.

De zogeheten leverage ratio kwam uit op 2,3.

Outlook

Het bedrijf ziet in de aanhoudende verstoringen in de levering van onderdelen een punt van zorg, met name bij de Automotive-tak van het bedrijf, hetgeen op de korte termijn een effect kan hebben op de omzetvorming.

"Deze impact laat zich echter niet kwantificeren. Het tekort betreft niet alleen chips, maar ook plastics en andere materialen als staal en hout en raakt bijna alle maaksectoren. Wij sturen in onze supplychain op het langertermijnkarakter van de relaties met onze toeleveranciers om prijsfrustraties te voorkomen. Dat geldt ook voor de relatie met onze afnemers", aldus de CEO van Kendrion dinsdag.

Kendrion gaat er vanuit dat de onderliggende vraag naar zijn producten in het tweede kwartaal sterk blijft.

Het bedrijf houdt vertrouwen in het realiseren van de financiële doelstellingen voor de middellange termijn van een autonome omzetgroei van 5 procent tussen 2019 en 2025 en een EBITDA-marge van ten minste 15 procent.

Het aandeel Kendrion noteerde dinsdag op een groen Damrak 1,6 procent hoger op 25,00 euro.

Update: om het commentaar van het management toe te voegen. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Kendrion 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Kendrion 23,000 12 mei
-0,300
-1,29%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare