Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

parnasSys

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 april 2006 23:37
    na het pb bericht van vanochtend over parnasSys waren er hier wat vragen over de hoogte van het bedrag van de deal
    er werd niks over mee gedeeld in het pb
    nou heb ik wat speurwerk vericht en kwam uit bij een pers bericht van vorig jaar
    een overeenkomst met een ander ict bedrijf voor de tijd van 1 jaar
    hier het bericht en trek je conclusies

    12 april 2005 10:50 Leeftijd: 1 yrs
    ParnasSys sluit managed services overeenkomst met E.Novation
    Categorie: E.Novation Business Networks bv, Professional Services, Overig
    Door: Jeroen Nagtegaal

    Bestuursleden van de Stichting ParnasSys Beheer ondertekenen het contract met E.Novation. V.l.n.r. Hans Huijgen (ParnasSys), John Eijkemans (E.Novation), Jan van der Wiel (ParnasSys) en Rene Stukker (E.Novation).

    CAPELLE A/D IJSSEL, 12 april 2005 – E.Novation en Stichting ParnasSys Beheer hebben een overeenkomst getekend voor het outsourcen van de webservices op het gebied van het leerlingadministratie en -volgsysteem ParnasSys. Het contract vertegenwoordigt een waarde van 3 miljoen euro. Naar verwachting zijn voor het einde van volgend jaar circa 770.000 leerlingen aangesloten en kunnen ouders gebruik maken van gegevens uit het LVS om online de vorderingen en prestaties van hun kinderen op school te volgen. Door de ondertekening van het contract zetten beide partijen in op een hogere kwaliteit, flexibiliteit en continuïteit. Kostenreductie, veiligheid van gebruikersgegevens en flexibiliteit met het oog op toekomstige ontwikkelingen zijn van belang in deze nieuwe samenwerking.

    Het ontsluiten van informatie voor alle doelgroepen binnen het basisonderwijs vraagt om een goed geoliede machine en het standaardiseren van processen en procedures. ICT speelt hierbij een belangrijke rol. ParnasSys heeft dit al in zeer vroeg stadium gesignaleerd en hierop ingespeeld door een onderwijs-informatiesysteem te ontwikkelen waarmee de kennis en de belangen van de leerkrachten, administrateurs, interne begeleiders, leerlingen en ouders geïntegreerd en gewaarborgd kon worden. Het ontwikkelstadium is men ruimschoots ontgroeid. Binnen de huidige IT-omgeving kreeg men steeds vaker te maken met beperkingen. De huidige infrastructuur was niet berekend op de explosieve groei van het aantal basisscholen dat gebruik maakt van het onderwijsinformatiesysteem. ParnasSys ging op zoek naar een efficiënte en schaalbare oplossing die voor een lange termijn toereikend was. Martin de Goffau, projectleider ParnasSys: “We hebben na een zorgvuldige selectieprocedure voor E.Novation gekozen. E.Novation kon uitstekend meedenken over onze ogenschijnlijke conflicterende eis van flexibiliteit enerzijds en stabiliteit anderzijds.”

    Aan de gebruikers van het onderwijssysteem moest een stabiele omgeving geboden worden, terwijl binnen in het systeem zelf voortdurend nieuwe functionaliteiten moeten worden toegevoegd. Dit is in strijd met de gestelde eis van stabiliteit. Het probleem werd opgelost door het creëren van twee ontwikkelplatforms: een acceptatieplatform en een productieplatform. Het acceptatieplatform geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om aanpassingen en uitbreidingen op het systeem te testen, terwijl het productieplatform beheersmatig is dichtgetimmerd.

    Arthur Nederlof, technisch directeur binnen E.Novation: “De overgang van de ‘oude’ naar de nieuwe situatie is vrijwel vlekkeloos verlopen. De complexiteit zat vooral in de diversiteit van al aanwezige applicaties en de integratie daarvan naar de nieuwe situatie. In de nieuwe situatie draaien de applicaties van ParnasSys, gebaseerd op open standaarden, op servers van E.Novation in twee verschillende computercentra. E.Novation verzorgt de hosting en garandeert daarbij de uptime van de applicaties en de datalijnen. E.Novation heeft de implementatie naar de nieuwe architectuur zonder lange downtime gerealiseerd en garandeert een beschikbaarheid van het systeem van 99%. De beschikbaarheid en andere variabelen zullen meegroeien naarmate het aantal gebruikers van ParnasSys toeneemt.”

    ####

    Over ParnasSys
    ParnasSys is het geintegreerde leerlingadministratie en leerlingvolgsysteem voor het basisonderwijs. De applicatie is geheel webbased, zodat ook ouders indien de school het wil kunnen meekijken naar de resultaten van hun kind. Qua functionaliteit staat ParnasSys op voorsprong. Dit komt door het unieke ‘Door ons, voor ons’ principe. Deelnemende basisscholen beslissen zelf over de ontwikkeling van hun ‘eigen’ systeem.

    Over E.Novation
    E.Novation, een toonaangevende IT-dienstverlener, is aanbieder van IT managed services, technologie en consultancy. De organisatie verzorgt de ontwikkeling, verzorging en afhandeling van elektronisch berichtenverkeer en levert aanverwante producten en diensten binnen o.a. communities.
    E.Novation is met ruim 120 medewerkers verdeeld over vijf bedrijfseenheden onder meer actief in de gezondheidszorg, transport- en logistieke sector, binnenvaart, hotellerie en sport.

    Het bedrijf is binnen Europa actief en werkzaam voor meer dan 50 topondernemingen waaronder: Achmea, Heineken, KNVB, RAET, SNS Fundcoach, ECT alsmede voor meer dan 100 grote publieke- en overheidsinstellingen. Meer informatie over E.Novation is te vinden op: www.enovation.nl


12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0693 0,00%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links