Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX Forumregels

Introductie
De forums van IEX (alle forums die onderdeel zijn van IEX Media B.V. namelijk, IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel.be, Eurobench, DeBeurs.nl en IEXgeld.nl) hebben als doel lezers met elkaar in dialoog te laten treden en kennis te delen over hun beleggingen en investeringsoverwegingen. De forums is geen plaats voor persoonlijke aanvallen, ruzies of desinformatie. Om de geloofwaardigheid van de site en de inhoudelijkheid van de discussies te bewaken, vraagt IEX de bezoekers de volgende punten in acht te nemen:
 • Kwaliteit trekt kwaliteit aan. Indien uw berichten een duidelijke bijdrage leveren aan de forums zal dit anderen stimuleren hetzelfde te doen;
 • IEX verzoekt u, alleen berichten te posten die bijdragen aan de discussie op de forums;
 • Schrijf uw eigen columns op de forums. Goed posten wordt beloond door het aanbevelingssysteem: elke dag worden de berichten met de meeste aanbevelingen op de homepage van de forums geplaatst;
 • IEX vraagt haar leden, openheid van zaken te geven omtrent hun positie in het fonds waarover zij discussiëren (long, short, geen positie). Het is aan te raden om de wettelijke regels hierover goed door te nemen.

Op de forums worden de volgende activiteiten niet toegestaan:
 • Koersmanipulatie, zie voor info de website van de AFM;
 • Het verspreiden van voorkennis, zie voor meer info de website van de AFM;
 • Agressief, onethisch of misleidend gedrag;
 • Onnodig grievend taalgebruik;
 • Het overnemen van artikelen zonder toestemming van de auteur;
 • Het overnemen, integraal of gedeeltelijk, van IEX Premium-artikelen;
 • Het publiceren van privacy-gevoelige informatie, zoals adressen;
 • Zakelijke sollicitaties;
 • Adverteren;
 • Het hanteren van een alias dat aanleiding to verwarring geeft of kan geven. Een alias kan geweigerd worden als hiermee de indruk wordt gewekt dat het woord wordt gevoerd namens een bedrijf, organisatie of persoon, zonder dat dit daadwerkelijk het geval is;
 • Andere bezoekers, anders dan middels inhoudelijke argumenten, persoonlijk aanvallen, treiteren, kwetsen of anderszins opzettelijk beschadigen, dit alles in de ruimste zin van het woord;
 • Berichten plaatsen met als kennelijk doel IEX en haar bezoekers commercieel of anderszins te benadelen en/of schade toe te brengen, middels bijvoorbeeld werving voor concurrerende media of het verspreiden van laster of geruchten.
Mensen die zich hier niet aan houden wordt de toegang tot de forums ontzegd; dit betekent niet dat ook het lidmaatschap daarmee beëindigd is.

Het gebruik van een IP-hider of VPN (Virtual Private Network) kan aanleiding zijn voor de moderator om een (nieuw) account direct te schorsen.

Indien de inhoud van een forumbericht u niet bevalt, reageer hier dan constructief op en niet op een negatieve manier. Indien u vervuiling tegenkomt, kunt u dit melden door een e-mail te sturen naar: forum@iex.nl.

De teksten die in de forums geplaatst worden, worden automatisch eigendom van IEX en IEX is vrij om de inhoud ervan te gebruiken.

Indien u suggesties heeft voor nieuwe forums of onderdelen, kunt u een e-mail sturen naar forum@iex.nl.

Privacy
Deze regels zijn opgesteld om zorg te dragen voor een geloofwaardige, verantwoordelijke, intelligente en informatieve dialoog. Wij gaan er van uit dat u, als u op de forums meedoet, de regels van IEX respecteert.

IEX behoudt zich het recht voor zonder voorafgaande waarschuwing stukken van de site te verwijderen als die de privacy van leden aantasten, en/of als stukken duidelijk behoren tot de eerder genoemde niet-toegestane categorieën. Het is van belang onze site levend te houden.

IEX heeft de privacy van haar leden hoog in het vaandel staan en verstrekt daarom geen persoonsgegevens aan derden, zolang dit geen onderdeel uitmaakt van het afgesproken dienstenpakket of de voorwaarden waar u mee akkoord bent gegaan. Wel kan IEX op grond van de Wet toezicht effectenverkeer 1995, artikel 48, eerste lid, door toezichthouders of opsporingsinstanties worden verplicht om gegevens ter beschikking te stellen voor lopende onderzoeken. IEX is er wettelijk aan gehouden om aan zo'n formeel verzoek gevolg te geven.

Lees ook:
Disclaimer
Privacyverklaring

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links