Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Moeder British Airways wil miljarden ophalen met nieuwe aandelen

Gepubliceerd op 31 juli 2020 09:50 | Views: 1.276

Air France-KLM 17:08

2,82 -0,05 (-1,78%)

LONDEN (ANP) - Luchtvaartconcern IAG, moederbedrijf van onder andere British Airways, wil met een nieuwe aandelenuitgifte bijna 2,8 miljard euro ophalen om de coronacrisis te doorstaan. Het bedrijf leed in het eerste halfjaar een miljardenverlies door de gevolgen van de pandemie, die internationale vliegreizen nagenoeg onmogelijk maakten.

Met de opbrengsten van de aandelenuitgifte wil IAG zijn enorme schuldenlast terugdringen en zorgen voor een betere liquiditeit, oftewel de mogelijkheid om aan de kortlopende financiële verplichtingen te voldoen. De nettoschuld van het concern liep sinds de jaarwisseling met 3 miljard euro op tot een totaal van 10,4 miljard euro.

In de eerste zes maanden daalde de omzet van IAG, tevens eigenaar van vliegmaatschappijen Iberia en Vueling, met 56 procent tot 5,3 miljard euro. Daarop leed de onderneming een verlies van 3,8 miljard euro. De grootste aandeelhouder van IAG, branchegenoot Qatar Airways, heeft al ingestemd met de voorgestelde aandelenemissie. Qatar Airways is goed voor een belang van ruim 25 procent in IAG. De kapitaaluitgifte moet in september zijn afgerond.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare