Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bavaria-moeder koopt zich in bij Georgiërs

Gepubliceerd op 31 jul 2019 om 12:10 | Views: 1.802

Heineken 17 okt

98,38 +0,62 (+0,63%)

LIESHOUT (AFN) - Swinkels Family Brewers, onder andere bekend van het biermerk Bavaria, heeft een aanzienlijk minderheidsbelang genomen in de Georgische brouwerij Argo. Het Brabantse familiebedrijf hoopt met de investering zijn marktaandeel in het land vergroten.

Swinkels neemt voor een niet bekendgemaakt bedrag een belang van 40 procent in Argo, dat later kan worden uitgebreid naar een meerderheidsbelang. Het bedrijf uit Lieshout wil internationaal niet alleen groeien door export vanuit Nederland en België, maar ook in belangrijke afzetmarkten zelf bier brouwen. De investering in Argo moet daarbij helpen.

Op dit moment slijt Swinkels zijn bieren Bavaria en Hollandia in Georgië via licentieovereenkomsten. Daarmee heeft het bedrijf naar eigen zeggen een marktaandeel van 15 procent.

Argo dankt zijn naam aan het gelijknamige biertje dat in de vroege jaren negentig als eerste nationale biermerk van het onafhankelijke Georgië op de markt kwam. Ook frisdrankreus Coca-Cola heeft een belang in de bierbrouwer.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Heineken

Gerelateerd

Heineken

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links