Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Groei voor Takeaway-doelwit Just Eat

Gepubliceerd op 31 juli 2019 08:45 | Views: 1.043

JUST EAT TAKEAWAY 12:36

95,62 +2,76 (+2,97%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse maaltijdbezorger Just Eat heeft in de eerste zes maanden de omzet opgevoerd. Ook het aantal bestellingen en klanten steeg bij het bedrijf dat op het punt staat overgenomen te worden door het Nederlandse Takeaway. Wel daalde het onderliggende bedrijfsresultaat (ebitda) door forse investeringen en enkele overnames.

Just Eat zag de omzet stijgen naar 464,5 miljoen pond, ruim 506 miljoen euro. Dat was een toename van 30 procent. Het aantal bestellingen ging met een vijfde omhoog en er kwamen 2 miljoen nieuwe klanten bij.

De omzetgroei van Just Eat in het Verenigd Koninkrijk en Australië vond de weg omhoog na een moeilijke periode. Het bedrijf gaf in de afgelopen periode veel meer uit aan advertenties, een vijfde meer, om het tij te keren. In Canada is het bedrijf winstgevend.

Just Eat houdt vast aan zijn verwachting voor een omzet van tussen de 1 miljard en 1,1 miljard pond in heel 2019.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

JUST EAT TAKEAWAY

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare