Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Bedrijven moeten dit jaar geen bonussen aan top betalen'

Gepubliceerd op 31 maart 2020 23:19 | Views: 2.880

AMSTERDAM (AFN) - Beleggersvereniging VEB vindt dat Nederlandse beursgenoteerde bedrijven dit jaar vanwege de coronacrisis geen bonussen moeten uitkeren aan hun bestuurders. Dat heeft VEB-directeur Paul Koster gezegd in een interview met het NRC.

"Variabele beloningen zijn in deze coronacrisis niet op hun plek. We doen een oproep aan alle bedrijven om ervan af te zien", zei hij. "Iedereen is onzeker over zijn baan en heeft veel spanning, als bedrijf moet je daarop reageren."

De oproep is in het bijzonder gericht op de raden van commissarissen van de ondernemingen. Zij zijn verantwoordelijk voor het beloningsbeleid. "Dit moet wat ons betreft voor alle raden van commissarissen een punt op de agenda zijn", aldus Koster.

De VEB wil niet dat alle dividenduitkeringen stoppen, wat de laatste dagen ook veel voorgesteld wordt. "Wij vinden dat alle bedrijven moeten kijken wat de crisis betekent voor hun cashflow. Als er problemen dreigen doen ze er verstandig aan de dividenduitkering voorlopig uit te stellen." Koster onderkende in het NRC dat dit voor sommige VEB-leden "geen prettige boodschap" is, maar dat daarvoor volgens wel begrip moet worden getoond.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
12 Posts
| Omlaag ↓
 1. Toptrader 1 april 2020 00:20
  quote:

  Bob777 schreef op 1 april 2020:


  En een 2e puntje bonussen zijn meestal gekoppeld aan bepaalde doelen (die nu toch al niet meer worden gehaald) . Zoals meestal bij de VEB mosterd na de maaltijd


  Bonussen worden ook meestal achteraf betaald. Dus dit zouden bonussen over het jaar 2019 zijn. Die targets zijn over het algemeen wel gehaald.
 2. henrico26 1 april 2020 07:18
  Volledig mee eens, een beetje menselijk persoon met eer en geweten, die aan de top zit respecteert dit ook. Alleen zijn het vaak niet de mensen met een groot hart die aan de top zitten, zijn ze voornamelijk gericht op individueel succes en het verrijken van zichzelf.

  Als met het schrappen van dividend aantoonbaar mensen worden behouden, dan zie ik dit ook als reële en terechte optie. Toch zijn er ook best wel wat grote en ook beursgenoteerde bedrijven, die misbruik maken van een situatie als deze. Deze bedrijven hebben een vette reserve, die ze nu aan zouden kunnen en moeten spreken, voor personeel direct op straat te gooien.
12 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare