Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Cijfers en rentebesluit domineren beurshandel'

'Cijfers en rentebesluit domineren beurshandel'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent woensdag naar verwachting een fractie lager. Ook elders in Europa lijken de beurzen voorzichtig te beginnen aan de drukke cijferdag. Op het Damrak verwerken beleggers de resultaten van onder meer KPN, ING, ArcelorMittal en Aperam. Daarnaast wordt uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve, dat na de Europese slotbel bekend wordt gemaakt.

KPN bleef in het vierde kwartaal last houden van felle concurrentie op de mobiele markt. Die deed zich met name voelen in het goedkopere segment, waar het telecombedrijf met Telfort actief is. De omzet en winst vielen daardoor lager uit dan in de laatste maanden van 2016. KPN liet verder weten dat financieel directeur Jan Kees de Jager nog zeker vier jaar blijft.

ING zag in het afgelopen kwartaal zowel de baten als de winst teruglopen. Het financiële concern had daarbij te maken met extra belastingdruk door de fiscale hervormingen in de Verenigde Staten. Wel kreeg de bank er opnieuw meer klanten bij.

ArcelorMittal

ArcelorMittal profiteerde in 2017 van de verbeterde marktomstandigheden in de staalindustrie. De grootste staalfabrikant ter wereld boekte een hogere winst en omzet dan een jaar eerder en verwacht dat de vraag naar staal sterk blijft.

Het bij de middelgrote fondsen genoteerde roestvrijstaalbedrijf Aperam behaalde in het vierde kwartaal van 2017 een hoger bedrijfsresultaat (ebitda) dan in de voorgaande periode. Voor het eerste kwartaal van dit jaar wordt een kleine stijging van het resultaat verwacht. Aperam kondigde verder aan tot 100 miljoen dollar aan eigen aandelen in te gaan kopen.

NSI

Vastgoedbedrijf NSI boekte afgelopen jaar meer winst dan het zelf had voorspeld. De winst per aandeel kwam uit op 2,72 euro, terwijl het bedrijf zelf eind oktober nog uitging van een bandbreedte van 2,64 tot 2,68 euro. Voor dit jaar wordt een winstdaling voorzien. Dat komt doordat de verhuurder van kantoorvastgoed in 2017 meer bezittingen heeft verkocht dan dat het heeft bijgekocht.

Ook elders in Europa kwam een aantal bedrijven met resultaten naar buiten, waaronder Siemens, H&M, Santander en Infineon.

Flink lager

De Europese beurzen sloten dinsdag flink lager. De AEX-index zakte 0,9 procent tot exact 561 punten en de MidKap leverde 1,3 procent in op 840,13 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen gingen tussen de 0,9 en 1,1 procent omlaag. Ook Wall Street ging duidelijk omlaag.

De euro was 1,2448 dollar waard, tegen 1,2390 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie werd 0,7 procent goedkoper op 64,08 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent minder en werd verhandeld voor 68,66 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links