Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vliegtuigbouwer Airbus schrapt 15.000 banen

Gepubliceerd op 30 juni 2020 21:08 | Views: 1.995 | Onderwerpen: luchtvaart

AIRBUS 10 jul

65,30 +1,00 (+1,56%)

TOULOUSE (AFN/BLOOMBERG) - Vliegtuigbouwer Airbus schrapt tot de zomer van volgend jaar bijna 15.000 banen. Ook schroeft het bedrijf de productie flink terug als gevolg van de coronacrisis. Volgens topman Guillaume Faury zijn verstrekkende maatregelen nodig om te zorgen dat de onderneming gezond de nieuwe realiteit tegemoet kan.

Airbus wil onder meer een vrijwillige vertrekregeling opzetten, vervroegd pensioen aanbieden en mensen langdurig in deeltijd laten werken om de gevolgen te beperken. Aflopende tijdelijke contracten worden niet verlengd. Desondanks sluit het bedrijf gedwongen ontslagen niet uit.

De activiteit bij de tak die commerciële vliegtuigen bouwt lag de afgelopen maanden 40 procent lager als gevolg van het virus. De vraag naar vliegreizen zakte daardoor in en luchtvaartmaatschappijen annuleerden bestellingen of schoven de leveringen daarvoor op de lange baan. Airbus voorziet dat de luchtvaartsector pas in 2023 weer op het niveau van vorig jaar zit.

Banenverlies beperken

Van de banen verdwijnen er 5100 in Duitsland en 5000 in Frankrijk. Ook in het Verenigd Koninkrijk (1700 banen) en Spanje (900 banen) gaat Airbus met minder medewerkers verder. In andere landen wereldwijd schrapt Airbus nog eens 1300 banen. Eerder maakte Airbus al bekend bij dochteronderneming Premium AEROTEC in Duitsland 900 banen te schrappen. Het verlies van 2600 banen bij de ruimtevaart- en defensietakken dat ook al eerder was aangekondigd, is niet bij de bijna 15.000 banen meegeteld.

Het Franse ministerie van Financiën laat in een verklaring weten dat Airbus het banenverlies zoveel mogelijk zou moeten beperken. Het nu aangekondigde aantal is volgens het ministerie "overdadig".

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AIRBUS 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AIRBUS SE

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 IceBear1 30 juni 2020 23:54
    quote:

    Sir Cryptalot schreef op 30 juni 2020 21:20:


    En dan hebben we het nog niet over alle toeleveranciers. Wat een slagveld.


    Ja idd, en dan ook nog de middenstand er omheen. Het economisch dal van de corona crisis is nog lang niet in zicht. Het financieel systeem mag lijkt de crisis te doorstaan, maar de gevolgen van het economisch dal die nog moeten gaan komen zijn nog lang niet ingecalculeerd. Het is niet voor niets dat de Banken in de USA alle dividend binnen moeten houden.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare