Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Britse economie kromp nog harder dan gedacht

Gepubliceerd op 30 juni 2020 08:19 | Views: 2.025

LONDEN (AFN) - De economie van het Verenigd Koninkrijk is in het eerste kwartaal nog sterker gekrompen dan in eerste instantie werd gemeld. In een definitieve meting stelt het Britse nationale statistiekbureau nu een krimp van 2,2 procent vast ten opzichte van het voorgaande kwartaal vast.

In een eerdere raming in mei gaf het statistiekbureau nog aan dat het Britse bruto binnenlands product met 2 procent was gekrompen. Door de beperkende maatregelen die in maart werden ingevoerd vanwege het nieuwe coronavirus, kwam evenals in andere landen een groot deel van de economie stil te liggen. Op jaarbasis was er sprake van 1,7 procent economische krimp, tegenover de eerder gemelde 1,6 procent krimp.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Traveler@repair 30 juni 2020 08:38
    Onzinnig verhaal, de klap moet nog komen. Schulden van naties, als UK, EU, USA enz. worden uitgedrukt in % van het nationaal product. Wat voor 2020 10 - 25% lager komt te liggen. Een toeristische economie bijvoorbeeld gaat heel slecht scoren. Dan een hogere staatsschuld in valuta dan in percentage van het nieuwe BNP..ajaaj, dat gaat dubbel omhoog. NL doet daar ook aan mee, wordt wakker !
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare