Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KBC minder positief over ASML

Gepubliceerd op 30 april 2020 07:39 | Views: 3.693

ASML 03 jul

333,95 +1,20 (+0,36%)

KBC Groep 03 jul

51,34 -0,66 (-1,27%)

AMSTERDAM (AFN) - Er zit weinig rek meer in de prijs van een aandeel van chipmachinebouwer ASML nu er door de coronacrisis veel onzekerheid is in de chipsector. Dat zeggen analisten van KBC Securities die hun beleggingsadvies daarom verlagen naar hold, waar dat eerder nog buy was. Ook het koersdoel werd met 10 euro verlaagd tot 290 euro.

De marktvorsers wijzen erop dat de koers van ASML vrijwel terug is op het niveau van voor de coronacrisis, terwijl de markt aanzienlijk onzekerder is geworden. Wel houdt KBC vol dat ASML dankzij zijn vooruitstrevende EUV-technologie in een unieke positie zit. Daardoor kan het bedrijf zelf de prijzen bepalen en regelmatig terugkerende omzet genereren met onderhoud van de machines.

Voor de langere termijn kan de coronacrisis de chipsector zelfs een steun in de rug geven. De analisten denken dat er ook na de crisis wel eens veel meer thuis gewerkt zou kunnen worden wat meer cloudservers vereist. Ook zou de groei van webwinkels wel eens door kunnen zetten en zetten ontwikkelingen als 5G, kunstmatige intelligentie en virtual reality de komende jaren naar verwachting door.

Het aandeel ASML sloot woensdag op 276,50 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 64% zegt kopen 22 stemmen
KBC Groep 71% zegt verkopen 14 stemmen

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

KBC Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare