Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kosten gaan voor baat uit bij IEX Group

Gepubliceerd op 30 apr 2018 om 18:15 | Views: 3.137

IEX Group 15 jan

3,00 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Leverancier van online beleggersinformatie heeft zijn omzet vorig jaar met meer dan een tiende opgekrikt. De kosten gingen evenwel voor de baat uit, want het beursgenoteerde bedrijf zette wel weer een verlies in de boeken.

De opbrengsten bedroegen 3,3 miljoen euro. Dat is 12 procent meer dan in 2016 in de boeken ging. De omzetgroei was onder meer te danken aan investeringen die IEX deed bovenop de kosten voor de normale bedrijfsvoering. Dit heeft wel geleid tot een negatief resultaat na belastingen van 998.000 euro.

IEX rekent voor 2018 op verdere omzetgroei en verbetering van de bedrijfswinst (ebitda). Het bedrijf houdt wat betreft de ebitda onverminderd vast aan de doelstelling van 2 miljoen euro voor 2020.

Beleggingsoplossingen

Naar eigen zeggen heeft de onderneming in het boekjaar 2017 de ,,eerste concrete stappen'' gezet voor het uitvoeren van zijn ingezette nieuwe strategie. Naast de traditionele media-activiteiten ontwikkelt IEX zich als financiële dienstverlener, door op een toegankelijke manier direct toepasbare beleggingsinformatie en beleggingsoplossingen aan te bieden.

In 2018 volgen ook weer verdere investeringen voor de groei op het vlak van premium abonnementen en de ontwikkeling van financiële diensten en mediaproducten. Ook worden volgende stappen gezet in de ontwikkeling van een nieuw platform dat het mogelijk maakt om content, transacties en portefeuilles te combineren. Voor verdere financiering van de investeringen is IEX van plan om een obligatielening uit te schrijven, zo maakte het bedrijf tevens bekend.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
IEX Group 58% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

IEX Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Toddemij
0
Op deze site vorige week en vandaag tot 10 uur in de ochtend weer geen actuele koersen maar eindkoersen van eind vorige beurs. Ook te vaak storingen. Zou niet weten wat er, behalve advertentiegelden, nog meer in het laatje moet brengen want na al die verkeerde info ga ik vaker naar concurrende sites als DFT. Financiele telegraaf.
Sunshine Band
0
Iex heeft aan een zwarte ridder niet genoeg, er is een cavalerie ridders nodig om forumleden uit de tent te lokken om zo veel mogelijk clicks/ tikken te realiseren
pietje-2005
0
rryn
1
Moet toch ook wel een lans breken voor deze site. Het is hier prima toeven. Ik kom hier vnl om forums te lezen. Elk persoon dat handelt, kan in principe zijn info halen bij zijn broker, dus als er eens een storing is mbt koersen vind ik niet zo erg. Het is al heel wat dat ze actuele koersen doorgeven. Vroeger zat daar nog 15 min vertraging op.
Ronald Engels
0
IEX, prima informatie, zou ook meer Duitse en Zwitserse small en mid-cap aandelen informatie moeten geven, er zijn in Duitsland / Zwitserland al vele tientallen jaren prachtige technisch industrieele pareltjes, waar je goed aan verdienen kunt.

Bovendien voor Zwitserland telt nu dat de CHF is aanzienlijk goedkoper als in 2015 ten opzichte van de Euro.
Koning Insinuatie
0

Jaarrekening 2017 eens doorgespit. Wat me niet bevalt zijn de hoge kosten voor advocaat 55k, operational lease kosten voor de auto, hoge post aan goodwill en de verhoogde man fee aan bestuurders. Ik vind de toko nog onvoldoende levensvatbaar. Ook is het erg afhankelijk van de financiering door Value 8.Deze steun is financieel gemaximeerd op aanvullend 950.000. Vandaar de obligaties denk ik. Ook snap ik de overnamesom op Tostrams niet van 100k. De toko was maar 22k waard, dus een goodwill van 78. Waarom zoveel goodwill betalen? Kortom: verdienmodel moet zich nogb bewijzen, te hoog kostenpatroon en erg afhankelijk van Value 8.

7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links