Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pfizer voegt dochter en Mylan samen

Gepubliceerd op 29 juli 2019 13:19 | Views: 1.753

Pfizer Inc 24 nov

36,60 +0,08 (+0,22%)

PITTSBURGH (AFN/BLOOMBERG) - Farmaceut Pfizer neemt branchegenoot Mylan over en voegt die samen met Upjohn. Dat dochterbedrijf van Pfizer houdt zich bezig met generieke medicijnen, geneesmiddelen waar geen patent meer op rust. Die dochteronderneming wordt dan naar verwachting gelijk op eigen benen gezet.

De overname wordt volledig met aandelen gefinancierd waarbij de aandeelhouders van Mylan 43 procent van het gecombineerde bedrijf in handen krijgt. De nieuwe onderneming zou een jaaromzet van 19 miljard à 20 miljard dollar krijgen.

Voor Pfizer is de deal een oplossing voor enkele oudere, winstgevende medicijnen die niet meer als noodzakelijk voor de groei van het bedrijf worden gezien. Onder meer erectiepil Viagra en cholesterolmiddel Lipitor vallen daaronder. Mylan heeft het al enige tijd lastig vanwege dalende prijzen voor generieke prijzen en productieproblemen. Ook zit het bedrijf met de kwestie rond een vermeende deelname aan een kartel dat prijsafspraken maakte in de maag.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pfizer Inc 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare