Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Rustig handelsverloop op beurs Amsterdam

Rustig handelsverloop op beurs Amsterdam

AMSTERDAM (AFN) - De handel op de effectenbeurs in Amsterdam verliep maandagochtend erg rustig. Er was amper richtinggevend nieuws om de handel te sturen. De aandelenbeurzen in New York en Londen blijven maandag gesloten.

De AEX-index op Beursplein 5 tekende tegen het middaguur een minnetje op van 0,1 procent op 527,53 punten. De MidKap zakte 0,1 procent tot 795,68 punten. De hoofdgraadmeter in Frankfurt steeg 0,1 procent, terwijl Parijs juist 0,1 procent daalde.

Binnen de AEX waren de koersuitslagen vrij beperkt. De grootste dalers waren maritiem dienstverlener SBM Offshore en telecomconcern Altice met minnen tot 0,8 procent. Bij de grootste stijgers onder de hoofdfondsen stonden digitaal beveiliger Gemalto en verzekeraar NN Group met plussen tot 1,1 procent.

Aanstelling

AkzoNobel ging 0,2 procent omlaag. Maandag nabeurs doet de Ondernemingskamer in Amsterdam oordeel in de zaak die door een groep Akzo-aandeelhouders onder aanvoering van activistische aandeelhouder Elliott was aangespannen. Zij eisen onder meer de aanstelling van één of meer onafhankelijke commissarissen om toe te zien op gesprekken met PPG Industries. De Amerikanen willen Akzo nog altijd inlijven.

In de MidKap leed BAM een koersverlies van 0,4 procent. Het bouwbedrijf is in verlegenheid geraakt door problemen met de in aanbouw zijnde parkeergarage bij de luchthaven in Eindhoven die zaterdag deels instortte. BAM is verantwoordelijk voor dat project. Kenners rekenen op een schadepost van maximaal 10 tot 12 miljoen euro.

Computerstoring

De koers van luchtvaartconcern IAG stond onder druk. Een computerstoring bij British Airways, dat onderdeel is van IAG, zorgde dit weekend voor veel vertragingen en annuleringen van honderden vluchten. IAG heeft naast Londen ook een notering in Madrid. Daar ging het aandeel 2,8 procent omlaag.

De euro was 1,1179 dollar waard, tegen 1,1174 dollar bij het Europese slot op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 49,69 dollar en Brentolie werd 0,2 procent goedkoper op 52,06 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.