Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KBC verhoogt advies voor Arcadis

AMSTERDAM (AFN) - Arcadis heeft in het tweede kwartaal veel beter gepresteerd dan verwacht en heeft laten zien zijn winstmarges te kunnen behouden in moeilijke omstandigheden, menen analisten van KBC Securities. Aangezien de waardering van Arcadis lager is dan die van veel branchegenoten, verhoogt KBC zijn advies naar buy, waar dat eerder nog accumulate was. Het koersdoel blijft op 22 euro.

De marktvorsers schrijven dat Arcadis met de cijfers een homerun heeft geslagen. De operationele winst (ebita) viel veel beter uit dan verwacht en ook de zorgen over de schuldenlast zouden weggenomen moeten zijn. KBC vindt wel dat de situatie bij architectuurdochter Callison zorgelijk blijft en verwacht dat de coronacrisis de handel in het toch wat cyclische aandeel zal beïnvloeden.

ING noemt de resultaten van Arcadis ook veel beter. Niet alleen de ebita sprong er daarbij uit voor de analisten, maar ook de beperkte omzetdaling en de operationele kasstroom. Een tweede golf van het coronavirus zou nog pijn kunnen doen, maar de coronacrisis biedt ook kansen omdat er veel meer aandacht is voor de opwarming van de aarde en de aanpak van problemen die aar uit voort komen. ING heeft een buy-advies met een koersdoel van 20 euro.

Het aandeel van Arcadis stond na ongeveer 25 minuten handel 17,5 procent hoger op 19,18 euro en was daarmee de koploper in de MidKap.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Arcadis
KBC Groep

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Arcadis 17:09
    60,500
    +0,83% +0,500
  2. KBC Groep 17:14
    70,200
    +0,29% +0,200

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links